Câți bani câștigă Sorana Cîrstea pentru succesul de la Wimbledon. Iubita lui Ion Ion Țiriac dă o nouă lovitură

Câți bani câștigă Sorana Cîrstea pentru succesul de la Wimbledon. Iubita lui Ion Ion Țiriac dă o nouă lovitură
Sorana Cîrstea prima victorie la Wimbledon

A începutul Turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Printre jucătoarele românce calificate în turul următor se numără și Sorana Cîrstea. Românca a reușit să o învingă astăzi pe Samantha Murray cu 6-3, 6-3, și trece în turul doi. În urma acestei performanțe românca va încasa și un cec consistent.

Sorana Cîrstea prima victorie la Wimbledon

Astăzi a avut loc primul joc la Wimbledon pentru Sorana Cîrstea. Românca a întâlnit-o pe Samantha Murray, ocupanta locului 230 în calsamentul WTA. După aproximativ o oră și 20 de minute, și două seturi jucate, Sorana Cîrstea a reușit să câștige cu 6-3, 6-3, trecând mai departe în turul doi. Deși britanica era favorită în această întâlnire, jocul bun și calmul a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să treacă mai departe.

În turul următor Sorana Cîrstea o va întâlni pe Victoria Azarenka, una din favoritele de pe tabloul principal de la Wimbledon. Cel de-al treilea meci al zilei de mâine, 1 iulie, dintre cele două, se va juca de la ora 17:00, ora României. Palamersul celor două prezintă alte trei dispute, una la Roland Garros și două tot la Wimbledon. Toate cele trei meciuri au fost câștigate de Azarenka. Dacă se menține în aceeași formă ca la Roland Garros este posibil să o vedem pe Sorana Cîrstea pentru mult timp pe terenul de tenis britanic.

Românca va încasa un cec consistent pentru performanța din turul întâi

Deși venită cu un wildcard Samantha Murray nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor fanilor britanici. După o oră și 20 de minute a pierdut în fața Soranei Cîrstea, iar performanța de a trece în turul doi îi va aduce româncei un cec important. Conform organizatorilor turneului, jucătoarele care trec în turul doi vor beneficia de un cec în valoare de 75.000 de lire sterline, aproximativ 88.000 de euro. Dacă va trece și de acest tur Sorana Cîrstea va primi un alt cec în valoare 50.000 de euro.

Deși Simona Halep, deținătoarea trofeului s-a retras, Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt jucătoarele calificate în cel de-al doilea tur al turneului de la Wimbledon. De-a lungul carierei sale, Sorana Cîrstea a avut la Wimbledon doar în 2011 cea mai bună performanță, atunci ajungând până în turul trei.

În 2021 Sorana a reușit să câștige titlul WTA 500 la Istanbul si a jucat optimi la Roland Garros, unde a produs o mare surpriză. Rămâne să vedem ce va face mâine Sorana Cîrstea în meciul împotriva jucătoarei Victoria Azarenka. Meciul se va juca pe terenul 1, începând cu ora 17:00, ora României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI