Sorana Cîrstea, reușită la Wimbledon 2022. Cu ce scor și-a spulberat adversara

Sorana Cîrstea, reușită la Wimbledon 2022. Cu ce scor și-a spulberat adversara
Sorana Cirstea, reusita la Wimbledon 2022

Sorana Cîrstea debutează la Wimbledon 2022. Jucătoarea din Târgoviște va fi prima jucătoare din România care va intra în „focurile” turneului de Grand Slam. Ea o va înfrunta, astăzi, pe sârboaica Aleksandrei Krunic, 29 de ani, 108 WTA. Sorana Cîrstea începe marea competiție de pe locul 32 mondial, anul trecut fiind eliminată în turul 3 de Emma Răducanu.

Upate, ora 21:50. Sorana Cîrstea, reușită la Wimbledon 2022

În primul tur la Wimbledon, ediția 2022, tensimena română Sorana Cîrstea a reușit o victorie importantă, victorie ce o propulsează în eșalonul superior al competiției britanice. Sorana a reușit să treacă rapid de adversara sa, Aleksandra Krunic, locul 41 WTA. Meciul s-a încheiat după doar două seturi, Sorana Cîrstea adjudecându-și victoria cu 7-5, 7-1.

După o oră și 44 de minute, Sorana merge mai departe, în turul doi, unde o va întâlni pe  învingătoarea partidei dintre Astra Sharma, locul 136 WTA, și Tatjana Maria, ocupanta locului 103 WTA.

La această oră mai avem, parțial, un rezultat în meciul dintre  Ekaterine Gorgoze din Georgia și Irina Begu, tot în turul de calificări. Pentru moment este 4-2 pentru jucătoarea noastră.

știrea inițială

Sorana Cîrstea debutează la Wimbledon 2022

Sorana Cîrstea debutează la Wimbledon 2022. Jucătoarea de pe locul 32 mondial a abandonat în primul tur al turneului de la Eastbourne, pregătitor pentru cel de Grand Slam. Ea a jucat în primul tur cu ucraineanca Anhelina Kalinina (36 WTA). Românca a pierdut primul set cu un devastator 0-6, dând semne că nu se simte bine. La 1-2 în cel de-al doilea set, ea a decis să abandoneze, acuzând o stare de rău.

„Pentru mine, vârsta este doar un număr. Am spus-o de multe ori că nu mă gândesc la ani, la clasament și nu mă deranjează că înaintez în vârstă. În fiecare an învățăm din viață și din greșeli.

Sunt extrem de mândră cu ce am realizat în toți acești ani. Te dezvolți de la domnișoară la doamnă, sunt mândră pentru că joc tenis, am început de la patru ani o călătorie extrem de plăcută pentru mine.

Tenisul este un sport care poate da speranțe, sunt foarte mândră că pot fi parte din acest sport”, a spus Sorana Cîrstea, la Birmingham, unde a ajuns în semifinale.

La ce oră joacă românca. Ce mesaj a transmis iubita lui Ion Ion Țiriac

Sorana Cîrstea a fost printre sportivele care au criticat dur decizia organizatorilor de a nu permite participarea jucătorilor din Rusia și Belarus.

„Îmi pare rău pentru colegii mei ruși. Nu cred că este corect, nu cred că au nicio vină.

În general, sportul ar trebui să fie peste politică și să arate mult mai multă umanitate, iar în momentul de față ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate.

Dar nu avem ce să facem, suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare. Ni se spun deciziile, iar noi trebuie să decidem dacă le acceptăm sau nu,” a spus Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea, 32 de ani, 32 WTA, debutează luni la Wimbledon, împotriva Aleksandrei Krunic (Serbia, 29 de ani, 108 WTA, după ora României 15.00. Cîrstea și Krunic s-au mai întâlnit de 4 ori, iar jucătoarea noastră s-a impus în 3 dintre aceste partide.

Sorana a postat, duminică, o imagine sugestivă de la All England Club, alături de care a scris: „Duminica mea favorită din an”. E semn că iubita lui Ion Ion Țiriac se simte bine și e gata de partida cu Krunic. Tot azi va mai evolua și Irina Begu care o va întâlni pe Ekaterine Gorgodze (112 WTA). Marți vor intra în concurs și celelalte cinci românce de pe tabloul principal, în frunte cu Simona Halep.