Soprană din Bulgaria, în Cartea Recordurilor. Cum sună cea mai puternică voce de pe planetă

Soprană din Bulgaria, în Cartea Recordurilor. Cum sună cea mai puternică voce de pe planetă

Soprana bulgară Smilyana Zaharieva a ajuns în Cartea Recordurilor, după ce a înregistrat performanța de a atinge 113,8 decibeli. După ce a stabilit acest record, artista este considerată cântăreața cu cea mai puternică voce din lume.

Smilyana Zaharieva, prima cântăreață care înregistrează o asemenea intensitate în condiții verificabile de Cartea Recordurilor

Smilyana Zaharieva  este bulgăroaica al cărei nume a ajuns în Cartea Recordurilor, după ce și-a demonstrat calitățile vocale de mare intensitate. Smilyana mărturisește că a știut dintotdeauna că are un talent special, lucru pe care i-l arătau fanii ei din plin, care ajungeau să fie cuprinși de emoție în timpul spectacolelor ei.

Apropiații i-au atras mereu atenția că are o voce puternică, iar asta a determinat-o pe soprană să găsească o modalitate prin care să-și măsoare vocea. Cântăreaţa, originară din Plovdiv, a fost nevoită să îndeplinească mai multe condiţii. A realizat înregistrarea într-un studio şi a trebuit să păstreze nota atinsă pentru cel puţin cinci secunde, după ce a depăşit 110 decibeli, se arată într-un articol de pe mediafax.ro.

 

Zaharieva a reuşit performanţa înregistrată de Cartea Recordurilor, în luna septembrie a anului 2018, dar acum a primit certificatul prin care este recunoscută drept interpreta care a reuşit să cânte atingând cea mai mare intensitate a unei note.

Record pentru zgomot

Există și alte categorii în Cartea Recordurilor, cum ar fi cel pentru zgomot pe care îl deține o profesoară din Irlanda. Annalisa Flanagan a reuşit să înregistreze un ţipăt care a atins 121 de decibeli. Ea și-a câștigat acest titlu în Cartea Recordurilor, în urmă cu trei ani, iar până acum nu a reușit altcineva să o depășească în acest sens. Elevii ei sunt printre cei care pot vorbi despre „talentul” femeii. De-a lungul timpului, diverse persoane au ajuns în Cartea Recordurilor, la categorii precum: cea mai mică talie din lume, cele mai lungi picioare din lume, cea mai mare mână din lume, cea mai mare barbă întâlnită la o femeie etc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI