08 nov. 2023 | 19:00

Somație pentru un post TV din cauza lui Mugur Mihăescu. A ieșit scandal la CNA

Știri generale
Somație pentru un post TV din cauza lui Mugur Mihăescu. A ieșit scandal la CNA
Mugur Mihăescu are o activitate intensă

O perioadă plină pentru CNA, sau cel puțin așa am putea presupune, după numărul mare de avertizări și amenzi acordate. Printre acestea se numără și o somație pentru un post TV din cauza lui Mugur Mihăescu. Conform surselor, în urma acestei decizii a ieșit scandal la CNA. Vezi despre ce este vorba.

CNA a dat o somație pentru Global News din cauza lui Mugur Mihăescu

Comisia CNA a avut o zi grea și plină astăzi, iar ultimele informații dovedesc această afirmație. Mugur Mihăescu a devenit o prezență permanentă în studioul celor de la Global News, acesta realizând emisiunea ”Zâmbetul democrației”.

CNA a decis: Lovitură fără precedent pentru postul Realitatea Plus. Trebuie să suspende emisia pentru 10 minute

Somație pentru un post TV din cauza lui Mugur Mihăescu. A ieșit scandal la CNA

Mugur Mihăescu a devenit o prezență permanentă în studioul celor de la Global News

La cea mai recentă emisiune fostul membru al grupului ”Vacanța Mare”, conform CNA, ar fi făcut anumite afirmații referitoare la alegerile parlamentare, air asta a atras acuzațiile de imcompatibilitate cu postura de moderator TV.

Mugur Mihăescu, ca membru al Alianței AUR, avea să fie inclus pe viitoarele liste de candidați în Parlamentul României, iar acest aspect contravine legislației audivizualului în vigoare, care interzice deținerea unei poziții, precum cea de moderator, și cea de candidat parlamentar în același timp.

Candidatul AUR Mugur Mihăescu se află în imcompatibilitate

De altfel, comisia a argumentat somația emisă pe numele postului unde Mugur Mihăescu activează ca și moderator al unei emisiunii.

CNA precizează: Postul TV din România amendat cu zeci de mii de lei. Derapajele care au dus la amenzile uriaşe

În argumentația adusă de CNA, se face referire la prevedierile existente în  Codul audiovizual, și care spun că ”persoanele desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale nu pot realiza emisiuni.

Somație pentru un post TV din cauza lui Mugur Mihăescu. A ieșit scandal la CNA

Alături de Dinu Popescu, la Global News (foto Facebook)

În apărarea viitorului posibil parlamentar AUR, a sărit chiar colegul de emisiune, Dinu Popescu, care a încercat să apere postul TV Global News, declarând:

”Sunt realizatorul emisiunii că am auzit, că aţi spus mai devreme că realizator este Mugur Mihăescu. Este o greşeala acolo, o s-o remediem. Eu sunt realizatorul emisiunii, iar Mugur Mihăescu este invitat permanent în emisiune.

În momentul în care am decis să dăm drumul la acest proiect, domnul Mihăescu fiind o figură mult mai cunoscută decât mine, am decis să începem în formula aceasta, să înceapă el să vorbească, ulterior eu. Doar că în modul nostru de organizare, asta fost o greşeală de început.

Eu sunt cel care realizează această emisiune, domnul Mihăescu este invitatul meu permanent în cadrul proiectului. Am vrut să va clarific asta la început.”, a declarat în fața CNA, Dinu Popescu, conform paginademedia.ro.

A ieșit scandal la CNA între reprezentantul postului și comisie

Paradoxal, conform sursei citate, chiar un articol scris de publicație avea să stea la baza argumentelor celor două păți. Pe de-o parte CNA spunea că publicația amintită avea un articol în care Mugur Mihăescu era prezentat ca și realizator al emisiunii difuzate de Global News, iar de cealaltă parte, Dinu Popescu venea cu contrargumente, spunând că ”Eu nu m-am uitat pe Paginademedia, nu ştiu la ce ştire vă referiţi.”

Megând mai departe cu argumentele, și astfel ieșind un adevărat scandal la CNA între reprezentantul postului și comisie, Dinu Popescu spune că:

”Noi nu am dat comunicate către presă. Ce au preluat domnii de la Paginademedia, nu ştiu, nu îmi e cunoscut.

O să mă documentez. Ne asumăm lucrul acesta. Eu am intrat (în şedinţă), pentru că am înţeles că se discută despre emisiune.

Sincer nu am urmărit de la început dezbaterea, nu ştiu care este obiectul reclamaţiei şi mi-ar plăcea să aflu, pentru că vă sunt la dispoziţie cu precizări.”, a mai spus același reprezentant Global News.

Mugur Mihăescu, în direct la Global News

Ce spune Codul audiovizualului despre situația lui Mugur Mihăescu

În toată această polemică pe marginea statutului lui Mugur Mihăescu în cadrul postului, ambele părți aua dus în discuție argumentele legislative din Codul audiovizualului, care la articolul 68 face următoarele precizări:

”Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale”. (Codul audivizualului, Art.68)

Vezi și: Noul membru al partidului AUR. Mesajul transmis de actor pentru români

Alte acuzați aduse lui Mugur Mihăescu, mai ales de către Monica Gubernat, membră a comisiei CNA, sunt cele legate de faptul că acesta ”a fost prezent în studiouri de televiziuni unde a prezentat programul politic al AUR”.

Vezi și decizia CNA: Dispare încă o televiziune din România. Postul TV care o va înlocui

De altfel, fostul comediant din grupul ”Vacanța Mare” are o activitate intensă, atât pe pagina sa de Facebook, unde promomvează campania electorală AUR, cea legată de ”Spitalul mobil AUR”, precum și în cadrul emisinii mai-sus amintite.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Un bărbat a montat camere ascunse în bucătărie ca să vadă ce-i pune soția în cafea, care avea un gust tot mai ciudat
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina și motorina
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat toată România
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro