Fumul de țigară este extrem de periculos și deloc plăcut, mai cu seamă într-un apartament de mici dimensiuni. Mulți oameni adoră însă să se bucure de cafeaua de dimineață sau de un pahar de vin chiar în bucătărie sau în sufragerie, fără să mai iasă pe balcon atunci când și fumează alături de băuturile menționate. Dacă ai și tu această problemă, nu trebuie să îți mai faci griji pentru mirosul persistent de tutun din casă, de pe haine sau din mașină. Care sunt cele mai eficiente soluții pentru a scăpa de el? Cu siguranță îți vor folosi sfaturile de mai jos!
Fumul de țigară este deranjant și extrem de periculos pentru persoanele fumătoare și pentru cei pasivi. Mirosul de tutun este inconfundabil și nesănătos, motiv pentru care trebuie să scapi de el.
Din păcate, mulți oameni adoră să își bea cafeaua în bucătărie sau un pahar de vin în sufragerie fără să lase țigara din mână, chiar dacă riscă să țină mireasma urâtă în interior.
Acest obicei este prezent în special în sezonul rece, când oamenii evită să iasă des pe balcon sau în afara locuinței pentru acest viciu din cauza temperaturilor reci.
În unele cazuri nu este nevoie să fumezi tu, ci doar să stai în preajma unei persoane care adoră tutunul sau la o petrecere unde se fumează și în interior.
Pentru haine este nevoie doar să le pui la un program mai lung în mașina de spălat. Adaugă detergent și o cană de bicarbonat de sodiu în compartimentul existent și nu trebuie să îți mai faci griji.
Pentru mirosul din casă lucrurile se complică puțin pentru că fumul intră în pereți. Poți să scapi de el și după câteva săptămâni sau luni de la ultima țigară fumată într-o încăpere din locuință.
Trebuie să aerisești des ca să te bucuri de un aer curat, ulterior trebuie să cureți gresia cu o soluție din apă, înălbitor sau apă și oțet. Specialiștii recomandă lac pentru podelele de lemn care pot reține și ele fumul.
În cazul pereților trebuie să văruiești întreaga cameră. Dacă ești fumător, pune în fiecare colț recipiente deschise cu cărbune, dar nu uita să le schimbi săptămânal.
– Deschide toate geamurile şi aeriseşte complet maşina auto;
– Spală scaunele şi covoarele cu o soluţie din înălbitor sau apă oxigenată sau oţet şi apă, de cel puţin o dată pe săptămână;
– La final, îţi recomandăm să pui în maşină recipiente deschise cu cărbune, pe care să le înlocuieşti o dată pe săptămână.