Cum să cureți fumul de țigară sau grăsimea de pe pereți cu bicarbonat de sodiu. Trucul se aplică și pe gresie sau faianță

Cum să cureți fumul de țigară sau grăsimea de pe pereți cu bicarbonat de sodiu

O problemă mare pentru toate gospodine este curățarea fumului de țigară sau grăsimea adunată pe pereți, căci ce este impregnat, greu se degresează. Pentru ambele probleme, vine bicarbonatul în ajutor. Citește mai jos despre cum se prepară trucul magic pe care îl poți aplica pe gresie sau faianță.

Cum să cureți fumul de țigară sau grăsimea de pe pereți cu bicarbonat de sodiu

Curățarea gresiei și faianței se face folosind substanțe profesionale ori soluții preparate în casă lăsate în timp de cei bătrâni, cum ar fi oțet, zeamă de lămâie cu apă și bicarbonat de sodiu ori apă oxigenată. Ambele variante, cea preparată în casă și cea profesională, ajută la menținerea unui mediu igienic.

Cum să cureți fumul de țigară sau grăsimea de pe pereți cu bicarbonat de sodiu. Trucul se aplică și pe gresie sau faianță
Curățarea gresiei și faianței se face folosind substanțe profesionale ori soluții preparate în casă

Pentru cei care doresc să se folosească de varianta mai ieftină, ”rețeta” este simplă. De menționat este că, chit că ne folosim de soluțiile din magazine sau de cele preparate în casă, curățenia trebuie făcută constant, pentru a nu se depune multă mizerie. De altfel, dacă vei acționa la timp, vei și reuși să degresezi cu minim de efort.

Soluție de curățat cu bicarbonat

Cum bătrânii au spus că dinții vor fi mai albi dacă sunt spălați cu bicarbonat de sodiu, nu este o paralelă atât de bună, într-adevăr, dar și gresia va fi strălucitoare dacă va fi spălată cu bicarbonat, dat fiind că este un ingredient versatil. Produsul, folosit și pentru prăjituri, grădinărit, casă, mașină, poate fi folosit și în bucătărie.

  1. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de ceașcă de apă fierbinte
  2. Pune amestecul într-un vas cu pulverizator și agită înainte de a folosi soluția.
  3. Pentru un rezultat mai rapid, dacă este vorba de o gresie de-a dreptul îmbinată în fum sau grăsime, poți adăuga soluției și o lingură de suc de lămâie sau oțet.

Cum se curăță gresia

Gresia, pretențioasă, trebuie curățată și ea într-un anume fel. Dat fiind că ea cumulează o porțiune mare din bucătărie, iar dacă vei curăța fără logică cu o lavetă, doar vei muta mizeria de sus în jos. Așadar, pentru a-ți ușura munca, curăță gresia și faianța de sus în jos, folosind lavete moi, pentru a nu zgâria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI