21 mart. 2020 | 20:49

Soluții pentru a opri pandemia de coronavirus. Trei scenarii posibile

Sănătate
Soluții pentru a opri pandemia de coronavirus. Trei scenarii posibile
Românii născuți după 1995 trebuie să facă asta. Valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați

Lumea se închide. Locurile care au fost odată pline de agitația din viața de zi cu zi au devenit orașe fantomă cu restricții masive puse în viața noastră – de la blocajeși închideri de școli la restricții de călătorie și interdicții la adunările în masă.

Soluții pentru a opri pandemia de coronavirus

Este un răspuns global inegalabil la această pandemie, dar când se va sfârși și când ne vom putea continua viața noastră? Primul ministru Boris Johnson a spus că Marea Britanie ar putea să găsească ”armele” cu care să lupte împotriva focarului în următoarele 12 săptămâni și că țara ar putea învinge pandemia, dar, la fe de posibil, poate dura mult timp pentru a ieși din această situație, eventual ani. Este clar că strategia actuală de închidere a unor părți mari ale societății nu este sustenabilă pe termen lung. Prejudiciul social și economic ar fi catastrofal. Ceea ce țările au nevoie este o „strategie de ieșire” – un mod de a ridica restricțiile și de a reveni la normal, dar coronavirusul nu va dispărea. Dacă se ridică restricțiile care țin virusul pe loc, cazurile vor crește inevitabil.

Soluții pentru a opri pandemia de coronavirus. Trei scenarii posibile

Soluții pentru a opri pandemia de coronavirus. Trei scenarii posibile

„Avem o mare problemă în ceea ce privește strategia de ieșire și cum ieșim din asta. Nu este doar Marea Britanie, nici o țară nu are o strategie de ieșire”, spune Mark Woolhouse, profesor de epidemiologie de boli infecțioase la Universitatea din Edinburgh.

Trei scenarii posibile

Primul scenariu în combaterea coronavirusului ar fi un vaccin, dar astaar însemna o așteptare de cel puțin 12-18 luni distanță. Un vaccin ar trebui să ofere cuiva imunitate, astfel încât să nu se îmbolnăvească dacă este expus. Al doilea scenariu se referă la imunizare care ar trebui făcută la un număr destul de mare de oameni, aproximativ 60% din populație, iar virusul nu ar mai provoca focare – conceptul cunoscut sub numele de imunitatea colectivă. Al treilea scenariu se bazează pe păstrarea unor restricţii parţiale, precum cele din prezent, dar şi introducerea testării intensive, urmată de izolarea imediată a celor bolnavi.

Conform ultimelor informații, prima persoană care a primit un vaccin experimental se află în SUA săptămâna aceasta, după ce cercetătorilor li s-a permis să sară regulile obișnuite de efectuare a testelor pe animale. Cercetarea vaccinului se desfășoară cu viteză fără precedent, dar nu există nicio garanție că va avea succes și va necesita imunizarea la scară globală. Cea mai bună presupunere este că un vaccin ar putea apărea, în continuare, între 12 și 18 luni dacă totul merge bine. Este mult timp să așteptați când te confrunți cu restricții sociale fără precedent.

 

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Dispare o televiziune cunoscută din România. Nu va mai exista în grila de programe, după ce CNA i-a retras licența
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
Spynews
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Capital.ro
Ceaiul de merișoare, aur pentru sănătate. Are efecte nebănuite asupra organismului
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
2.000 de lei în PLUS la PENSIE! Sute de mii de seniori beneficiază
Mediaflux
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro