Soluția deșteaptă de reciclare: cum plantezi un cofrag de ouă și creezi o grădină

Într-o lume în care planeta întâmpină probleme din ce în ce mai mari, iar încălzirea globală este mai gravă ca niciodată, designerii au căutat soluții din ce în ce mai deștepte pentru a te tenta să reciclezi.

S-ar putea să-ți fi format un obicei din a recicla. Separi plasticul de sticlă și încerci să ai grijă fiecare unde ajunge. În același timp însă, știi că ai face mult mai bine planetei dacă ai planta un copac sau măcar câteva verdețuri, legume, fructe și nu numai. Plantele facilitează conversia dioxidului de carbon în oxigen și, în final, oferă aer curat.

O bucată de pământ pentru a planta câteva răsaduri, poate găsești. În loc să te duci însă să cumperi niște semințe, cineva s-a gândit să-ți aducă semințele acasă printr-un produs surprinzător de banal. Este vorba de un cofrag de ouă reciclabil la un cu totul alt nivel.

cofrag de oua reciclabil planta”Gadgetul” din imaginile alăturate este menit să te ajute să profiți la maxim de lucrurile pe care le cumperi și să nu mai ai atât de mult gunoi. Cofragul de ouă cu semințe este creația lui George Bosnas, un designer grec. Este intitulat Biopack și e construit dintr-o combinație de pulă de hârtie, amidon, făină și semințe de legume. Nu trebuie decât să-ți plantezi cofragul în grădină, după ce ai terminat de mâncat ouălele și ai creat baza unei grădini.

Încercând să-și argumenteze creația, Bosnas a plecat de la ideea de necesitate. Pentru că procesul de reciclareimplică un efort mai mare decât ar trebui și, de cele mai multe ori, nu este cel mai prietenos cu mediul, designul s-a gândit că trebuie să existe o soluție mai deșteaptă. Deoarece generăm cantități industriale de ambalaje, creatorul cofragului cu semințe s-a gândit că am putea face ceva mai util cu ele decât să le aruncăm la coș. Rămâne doar ca vânzătorii de ouă să le adopte la scară largă pentru a-ți ajunge în casă. cofrag de oua reciclabil planta 2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI