Soluția lui Nicușor Dan pentru frigul din București. Ce a spus primarul Capitalei

Soluția lui Nicușor Dan pentru frigul din București. Ce a spus primarul Capitalei
Ce soluție are Nicușor Dan pentru frigul din Capitală

Frigul de afară din ultimele zile se resimte în apartamentele locuitorilor Capitalei racordați la sistemul central de termoficare. Care este soluția primarului general Nicușor Dan.

Soluția lui Nicușor Dan pentru frigul din București

Doi locatari ai Sectorului 1 din Capitală așteaptă cu groază venirea gerului. Acest lucru, deoarece fac parte din persoanele care primesc apă caldă și energie termică prin sistemul centralizat.

În acest an, atât ei, cât și alți locatari din cele peste jumătate de milion de apartamente din Capitală au înghețat de frig în locuințele lor. Caloriferele sunt abia călduțe, iar apa caldă nu prea este.

”Încălzim apă pe aragaz, cu oala, cum se făcea acum zeci de ani pe la ţară, pe timpul lui Ceaușescu. Deci este destul de ciudat. Nu mă așteptam în Capitală să fie condițiile astea. Căldura în apartamente lipsește cu desăvârșire. Caloriferele sunt călduțe, apa caldă lipsește, apa caldă chiar este mai rece decât cea rece. Şi ne e foarte greu, mai ales că avem un copil mic.”, spune Claudiu, un locuitor din Sectorul 1 al Capitalei.

Acum apă caldă este, nu este foarte fierbinte, adică e mai mult călâie, iar caloriferele sunt la fel călâi. Nu sunt calde, iar vremea de-afară am înțeles că o să fie temperaturi de minus, deci îmi este groază efectiv.”, a explicat Andrada, locuitor Sector 1 București, potrivit alephnews.ro.

Ce soluție are Primăria Capitalei

Se pare că primarul Bucureștiului nu are o soluție rapidă pentru acești locuitori ai Capitalei. Ba mai mult, nici nu știe cât de cald o să fie în locuințele lor dacă vine o repriză de ger crunt.

”Cât de fierbinți vor fi caloriferele în apartamente? La cât de fierbinți cât nu se pierde din vina fostei administrații. Cam asta e ce pot să vă spun.”, a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Se pare că unica speranță a primarului Nicușor Dan o reprezintă investițiile în rețeaua centralizată de termoficare. Edilul vrea să cumpere ELCEN. Tot în planul de investiții sunt incluse și repararea cu bani europeni a țevilor vechi de peste 40 de ani ale sistemului de termoficare. Până atunci, se pare că în această iarnă frigul se va resimți în apartamente.

Ne-am exprimat intenția de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de mult timp, avem instrumentele să-l realizăm, există disponibilitatea, este nevoie de acordul CGMB și de acordul Guvernului. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a declarat joi în cadrul unei conferințe Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI