Nicușor Dan, lovitură dură Gabrielei Firea. Ce dosare i-a anulat: ”Noul București înseamnă transparență”

Nicușor Dan, lovitură dură Gabrielei Firea. Ce dosare i-a anulat: ”Noul București înseamnă transparență”
Nicușor Dan, lovitură dură Gabrielei Firea

Luni, Nicușor Dan a postat un mesaj pe Facebook, în care anunță că Primăria Bucureștiului renunță la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și a opozanților, care acum se află pe rolul instanței.

Nicușor Dan, lovitură dură Gabrielei Firea

Pe contul său de Facebook, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că Primăria Generală renunță la dosarele care se află pe rolul instanței, împotriva presei și a opozanților. De asemenea, el a precizat ce crede despre faptele Gabrielei Firea.

”Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței.

Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Nicușor Dan: ”Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase”

Edilul este de părere că a te folosi de o instituție publică pentru imaginea ta și pentru a-i intimida pe cei care au alt punct de vedere, este inacceptabil. De asemenea, el a precizat și care sunt procesele la care se renunță.

Totodată, Nicușor Dan susține că ”libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase” și trebuie încurajată, nu intimidată.

”Sunt 8 procese la care renunțăm în mod formal astăzi, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru, a mai scris Nicușor Dan.

”Gabriela Firea este sursa frigului din apartamente”

În urmă cu aproximativ o lună Nicușor Dan spunea că avariile din rețeaua de termoficare a Capitalei sunt rezultatul managementului fostului primar Gabriela Firea.

”Ca să fie foarte clar, Gabriela Firea este sursa frigului din apartamentele dumneavoastră. Despre ce vom putea noi îmbunătăți, după dezastrul făcut de ea, putem fi punctual și în timp evaluați de bucureșteni. Nu am promis miracole, ci administrație onestă și eficientă”, spunea Nicușor Dan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI