Soluția găsită în Sectorul 1 pentru căldură la iarnă. Câți bani s-au plătit de Primărie

Soluția găsită în Sectorul 1 pentru căldură la iarnă. Câți bani s-au plătit de Primărie
Soluția găsită în Sectorul 1 pentru căldură la iarnă

Ce soluție s-a găsit în sectorul 1 al Capitalei pentru căldură la iarnă. Primăria din acest sector a încheiat cu subsidiara din România a furnizorului britanic de soluții temporare de alimentare cu energie Aggreko două contracte, atribuite prin achiziționare directă, de închiriere și punere în funcțiune, montaj și întreținere a unui dispozitiv destinat îmbunătățirii alimentare cu căldură și apă caldă pentru locuitorii din cartierul bucureștean Aviaței.

Soluția găsită în Sectorul 1 pentru căldură la iarnă

Este vorba despre un boiler pe motorină de 2,5MW, iar contractul de închiriere este în valoare de 94.000 lei, cel de punere în funcțiune este de 42.000 lei, amândouă fiind semnate cu Aggreko South East Europe SRL.

Pe lângă boilerul disel s-a mai închiriat și un tanc de motorină de 10.000 de litri, fără motorină,  o macara de descărcare-încărcare echipamente, furtune și conexiuni, dar un amortizor de sunet și un coș de fum.

„Luând în considerare faptul că, în timpul anotimpului rece, locuitorii Sectorului 1 din cartierul Aviației sunt afectați de probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură, precum și sesizările primite de la aceștia, pentru remedierea temporară, în caz de avarie la rețeaua publică de termoficare pentru blocurile racordate la Punctul Termic nr. 5 din str. Siriului nr. 26, cartierul Aviației, s-a închiriat un sistem auxiliar de alimentare cu agent termic”, arată sursa citată.

Se mai precizează, de asemenea, că respectiva conectare la punctul termic, obținerea autorizațiilor și avizelor necesare instalării și utilizării echipamentelor, paza, monitorizarea și eventualele lucrări suplimentare și asigurarea combustibilului pentru buna funcționare revin în sarcina beneficiarului.

„Astăzi am reușit să instalăm primele echipamente specializate de încălzire pentru Cartierul Aviației. (…) Conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme este soluția propusă de mine împreună cu specialiștii din primărie și Compania Municipală Termoenergetica.

Am început cu cartierul Aviației și vom continua amplasarea acestor echipamente acolo unde este nevoie. Vrem ca, din această iarnă, locuitorii sectorului să nu mai aibă probleme cu alimentarea cu apă caldă și cu încălzirea”, a transmis, pe 29 noiembrie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Intenția Primăriei, anunțată încă din septembrie

De menționat este că intenția Primăriei a fost anunțată inițial în septembrie, într-un comunicat în care se menționa că Termoenergetica o să asigure lucrările necesare pentru branșarea echipamentelor specializate la rețeaua de termoficare punctele termice, în așa fel încât să nu se creeze disfuncționalități în asigurarea serviciului public, asigurându-se manevrele necesare pornirii și opririi agentului termic din rețeaua de termoficare pentru sigurarea funcționării echipamentelor specializate menite să asigure parametrii necesari alimentării cu agent termic.  Pentru asta, Consiliul Local al Sectorului 1 și Termoenergetica au încheiat un protocol de colaborare pe un an, cu posibilitatea prelungirii succesive până la maximum opt ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI