Soluția banală cu care se stropesc ardeii din grădină în iulie și august. Așa vor crește mari și cărnoși

de: Ștefan R. Apostol
28 06. 2024

Când vine vorba de ardeii grași din grădina ta, ca orice altă legumă sau plantă, au nevoie de îngrijire și protecție împotriva dăunătorilor. În acest scop, grădinarii experimentați vorbesc despre soluția banală cu care se stropesc ardeii din grădină în iulie și august, și odată folosită, așa vor crește mari și cărnoși.

Cum să ai parte de ardei mari și cărnoși

Ardeii sunt o legumă de sezon cald care poate fi plantată primăvara și apoi din nou toamna. Deoarece ardeii nu se supără pe vremea caldă de vară, ardeii de primăvară vor continua să producă până la primul îngheț.

Cu toate acestea, dacă plantele au eșuat sau dacă doriți ceva nou pentru toamnă, este posibilă o a doua recoltă de ardei. Transplantul de ardei de toamnă trebuie plantat la mijlocul sau sfârșitul lunii iulie pentru a produce ardei înainte de primul îngheț din noiembrie.

La fel ca în februarie, poți pune pământ pentru semințe într-una dintre serele pentru semințe. Este momentul în care poți arunca semințele, câte una pe păstaie, și stropește ușor cu apă pentru a umezi solul. În următoarele câteva săptămâni, vei putea păstra solul în interior, în fața unei ferestre orientate spre sud.

Asigurați-vă că solul rămâne umed, iar răsadurile primesc multă apă. După ce acestea încolțesc, le poți pune afară, la umbră, pentru a se aclimatiza la vremea caldă, apoi le vei putea planta în grădină până la 1 august.

Soluția banală cu care se stropesc ardeii din grădină în iulie și august

Odată plantați, după cum bănuim că deja știi, va trebui să ai mare grijă de culturile tale de ardei. Așa că, pe lângă metodele clasice de îngrijire, grădinarii experimentați recomandă și soluția banală cu care se stropesc ardeii din grădină în iulie și august.

Conform acestora, este momentul în care va trebui să combini îngrășămintele cu soluțiile de fertilizare oirganică, dar și cele minerale. Rotația acestor stropiri se face între 7 și 10 zile, iar așa vor crește mari și cărnoși.

În cazul soluției propriu-zise, grădinarii spun că ar trebui să folosim chelați de calciu, sau azotatul de calciu, dar nu mai mult de 0,2%, la 10 litri de apă, care se va pune direct la rădăcinele ardeilor din grădină, dar nu mai mult de 20 de grame de soluție la cel mult 10 litri de apă. Dacă nu faci așa, vei distruge toată recolta.

Ca de final

Ardeii pot fi culeși atunci când au atins dimensiunea maximă, și sunt tari. Îi puteți culege când sunt verzi sau galbeni, sau puteți aștepta să se coacă și să devină portocalii sau roșii, să ai o recoltă bogată.

Ardeii de toamnă pot face față unui îngheț sau chiar unei înghețări ușoare. Aceasta poate ucide planta, dar dacă nu este un îngheț puternic, fructele vor fi în regulă.

Media primelor înghețuri este cuprinsă între 29 octombrie și 16 noiembrie, iar acest lucru va oferi câteva săptămâni de recoltare înainte de a se răci prea tare. Există multe varietăți de ardei din care puteți alege, dar cea mai importantă alegere este între ardei dulci și ardei iuți.