Luna iulie reprezintă momentul culminant al sezonului călduros în ceea ce privește legumele din grădină. Așadar, ce trebuie să pulverizezi peste legumele din grădină pentru o recoltă cât mai bogată la toamnă. Acesta este trucul agricultorilor de top.
Grădinile rodesc în abundență toamna, oferindu-ne o mulțime de fructe și legume proaspete, gustoase numai bune de pregătit pentru tot felul de bucate. Pentru asta, grădina are nevoie de toată atenția în acestă perioadă, când se fac anumite pregătiri pentru ca recolta să fie așa cum ați visat.
A șaptea lună din an înseamnă plin sezon, deci trebuie să te implici și să pui mai mult suflet în îngrijirea și creșterea plantelor din grădina ta care îți vor umple cămara la iarnă. Îmbinarea pasiunii cu munca este permisă în grădinărit, iar rezultatul va fi o recoltă sănătoasă, gustosă și îmbelșugată.
În această perioadă se fac activități de semănare și până la cultivarea timpurie, însă sunt unele care nu suferă amânare. Astfel, legumele tale au nevoie în această perioadă de stropiri cu tratamente contra afidelor și musculiței albe. De asemenea, legumele necesită stropire cu insecticid pentru omide.
Apariția afidelor dăunează plantelor în mai multe feluri: afidele fac frunzele lipicioase, ceea ce împiedică fotosinteza, dezvoltarea normală și creșterea. De asemenea, sug seva lăstarilor și a părților tinere, slăbind planta. Astfel, contra afidelor și musculiței albe există în comerț insecticide pentru combaterea lor. Cei care nu vor să folosească chimicale pe legumele lor au la îndemână mai multe remedii naturale.
Preintre aceste remedii naturale se regăsesc: vodca, amoniacul, săpunul de rufe sau cenușa de lemn. Din toate acestea se prepară soluții cu care se stropesc legumele afectate de afide sau musculițe albe. Vodca se folosește ca atare, în timp ce săpunul de rufe, 200 de grame, se amestecă cu 10 litri de apă, soluție cu care se stropesc plantele.
De asemenea, într-un recipient de 10 litri de apă, se adaugă 1 lingură de amoniac, iar soluția se pulverizează pe plante. Cenușa, 200-300 de grame, se amestecă cu 5 litri de apă clocotită. Soluția se strecoară, se lasă la răcit și se pulberizează pe plante.
Legumele din grădină au nevoie de atenție în fiecare zi începând cu luna iulie. În această lună legumele au nevoie de:
-irigare dimineața și seara pentru a preveni uscarea solului;
–stopirea plantelor contra dăunătorilor și bolilor;
-adăugare de îngrășământ pentru fertilizarea culturilor timpurii;
-curățarea plantelor de părțile ofilite
-păstrarea semințelor pentru plantarea de anul viitor, potrivit gradinamax.ro.