Șoferii români de TIR, blocați la vamă. Ce se întâmplă chiar acum, cozi uriașe

Șoferii români de TIR, blocați la vamă. Ce se întâmplă chiar acum, cozi uriașe
Tiruri blocate astăzi la intrarea în România

Pentru că este weekend și mulți deja și-au planificat plecări, punctele vamale ajung să fie aglomerate. În aceeași măsură și TIR-urile ajung, multe dintre ele, în țară în aceeași perioadă. Astfel se face că astăzi, la granița româno-bulgară s-au creat ambuteiaje. Un număr important de TIR-uri au rămas blocate la Punctul de frontieră Calafat – Vidin.

 Punctul de frontieră Calafat – Vidin, modernizat, dar nu face față traficului

Punctul de frontieră Calafat – Vidin este unul din punctele fierbinți mai ales când vine vorba de transportul de marfă din și spre România. Punctul de trecere a frontierei este unul din cele mai modernizate la ora aceasta, dar cu toate astea nu face față traficului intens.

În urmă cu doi ani  punctul de frontieră avea su sufere modificări importante. Autoritățile anunțau atunci instalarea unor noi sisteme de monitorizare a traficului pe sensul de intrare în România. CNAIR, compania care are în administrare Punctul de frontieră Calafat – Vidin, anunța că noile sisteme vor ajuta la o mai bună funcționare și la fluidizarea traficului.

Tiruri blocate astăzi la Calafat

Se pare că nici aceste noi sisteme nu mai fac față afluxului mare de mașini. Conform unor informații de ultimă oră, în Punctul de frontieră Calafat – Vidin se află un număr important de TIR-uri cu marfă,. Majoritatea sunt rămase blocate pe sensul de intrare în țară. Autoritățile locale spun că aceeași situație este și de partea cealaltă, la vecinii bulgari, conform Antena 3.

Numărul mare de turiști care au plecat spre litoralul bulgar, se pare, au creat aceste situații. Oficialii CNIAR spun că de partea română, deși sunt montate două cântare, nu fac față numărului mare de TIR-uri care vor să intre în țară. Situața a creat de altfel timpi mari de așteptare pentru șoferii care vor să intre în țară.

Anul trecut compania monta un al doilea cântar. Acesta ar fi trebuit să ajute și el la fluidizarea procedeelor de cântărire a TIR-urilor. Din păcate, situația de astăzi, nu este una singulară de la începutul anului. Genul acesta de blocaje crează tensiune și nervi pentru șoferi. Fără să mai puem în discuție și marfa aflată în TIR-uri, mare parte din ea fiind și marfă perisabilă.

Rămâne să vedem cum evoluează situația de la Punctul de frontieră Calafat – Vidin. Urmează să aflăm în cât timp se vor rezolva decalajale de timp. Până atunci, însă, șoferii nu au altceva de făcut decât să aștepte la coada formată la intrarea în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI