Șoferii care au consumat droguri, testați de polițiști. Noile aparate ajung în dotarea agenților de la Rutieră

Se apropie sezonul estival, iar autoritățile vor să se asigure că șoferii nu se urcă la volan după ce au consumat droguri.

Polițiștii se mobilizează pentru a preveni consumul de substanțe periculoase la volan și spun că se vor dota cu aparate speciale, pentru a-i depista pe șoferii care au consumat droguri. Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că asemenea aparate au fost folosite cu succes pe autostrăzi și drumuri publice.

Acum, numărul lor va fi majorat, pentru ca astfel de aparate să se afle și-n dotarea polițiștilor de pe litoral, spre exemplu.

Cum vor fi testați șoferii care au consumt droguri

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că a cerut mobilizare maximă în rândul polițiștilor pentru prinderea șoferilor care consumă droguri și apoi se urcă la volan.

„Foarte curând ele (n.r. – aparatele de test anti-drog) se vor regăsi în dotarea Poliţiei Române. Cred eu că în maxim două săptămâni. Vom fi mai atenţi cu precădere în zone de risc, expuse, cum este litoralul şi am şi rugat poliţia să comunice rezultatul acestor testări. Să ştiţi că noi le-am folosit destul de mult în zona autostrăzilor şi rezultatul testărilor este unul îngrijorător”.
Carmen Dan, ministrul de Interne

Poliția Română anunța recent că va cumpăra încă 200 de aparate pentru testarea antidrog, care vor ajunge la toate Inspectoratele de Poliție din țară. În dotarea agenților de la Poliția Autostrăzi există deja 12 astfel de aparate.

Echipamentele noi vor fi folosite mai ales în zona școlilor, dar și pe litoral.

Ministrul de Interne le va interzice șoferilor să facă live-uri pe Facebook

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a mai vorbit despre un alt fenomen îngrijorător. Tot mai mulți șoferi se filmează în timp ce sunt la volan sau transmite live pe Facebook. E motivul pentru care s-au produs multe accidente.

Carmen Dan a fost prezentă la Oradea, acolo unde a avut o întâlnire cu subordonații săi din teritoriu.

„Mă interesează să ştiu ce probleme sunt. Am vizitat fiecare inspectorat şi am discutat cu oamenii din sistem, nu doar cu şefii. Situaţia operativă din Bihor este asemănătoare celei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Există însă o sensibilă creştere a numărului de infracţiuni contra persoanei şi a infracţiunilor stradale, însă valorile nu sunt îngrijorătoare, dar şi o creştere a numărului de cazuri de violenţă domestică”.
Carmen Dan, ministrul de Interne

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI