Carmen Dan, declarații revoltătoare. Manifestanții anti-PSD de la mitinguri, anchetați

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Persoanele care au îndrăznit să strige lozinci anti-PSD și să organizeze contra-manifestații la mitingurile partidului ar putea fi sancționate.

Manifestanţii care au protestat față de mitingurile organizate de PSD la Iași și la Galați ar putea fi anchetați. Așa cere ministrul de Interne, care susține că se verifică înregistrările video pentru a fi identificați cei care au perturbat acțiunile electorale ale PSD.

Dacă vor fi constatate fapte penale, atunci vor fi sesizați procurorii, spune ministrul de Interne, Carmen Dan.

De ce vrea Carmen Dan ca manifestanții anti-PSD să ajungă pe mâna procurorilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, la Oradea că a observat că această campanie electorală are o particularitate agresivă.

„Asistăm la acutizarea unor atitudini agresive şi faptul acesta ne determină şi pe noi să tratăm cu toată exigenţa aceste abordări şi vreau să anunţ că vom fi foarte hotărâţi să sesizăm orice încălcare a legii de fiecare dată când vom constata că am depăşit acest plan al exprimării într-un mod civilizat, autorizat şi legal. Am solicitat rigoare în aplicarea legii, transparenţă şi exigenţă tuturor structurilor din minister care au competenţe în planul ordinii publice”.
Carmen Dan, ministrul de Interne

Ministrul Carmen Dan a adus în discuție cazurile de la Iași și de la Galați, când mii de persoane au manifestat împotriva PSD. S-a întâmplat exact în momentul în care social-democrații au organizat mitinguri electorale.

„Aş putea spune chiar că, dacă facem o analiză, o să constatăm că din anii ’90 nu au mai fost cazuri în care să întâlnim manifestaţii şi contramanifestaţii în acelaşi loc. Iar acest lucuru l-a avut în vedere şi legiuitorul când a dispus modul de organizare a acestor adunări publice. Eu vreau să fac un apel, să conştientizeze cei care gândesc că în acest fel se pot manifesta, că de la violenţă verbală la violenţă fizică este doar un pas, iar noi nu avem de gând, sub nicio formă, să încurajăm sub nicio formă lucrul acesta”.
Carmen Dan, ministrul de Interne

Carmen Dan crede că organizarea de manifestații politice simultane poate duce la violențe, iar aceste situații trebuie evitate.

„În acest moment, structurile de poliţie şi structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasă, vizualizează imagini şi identifică persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred că este evident pentru toată lumea că au depăşit planul contravenţional şi au trecut în cel penal. Vreau să vă asigur, în acelaşi timp, că Jandarmeria Română va permite oricărui partid politic să îşi desfăşoare campania electorală, în limitele legii „.
Carmen Dan, ministrul de Interne

Mitingurile PSD din ultima perioadă nu au decurs așa cum și-ar fi dorit partidul condus de Liviu Dragnea. Atât la Iași, cât și la Galați, social democrații au fost întâmpinați și de câteva mii de persoane care au organizat contra-manifestații.

Pe lângă susținătorii PSD, în număr de câteva zecii de mii în total, în ambele orașe, au existat și câteva mii de persoane care au bruiat acțiunea PSD și au scandat mesaje anti-guvernamentale. De asemenea, susținătorii PSD au fost huiduiți și jigniți, aceștia ripostând cu mesaje similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI