Șoferi, mare atenție! Pericol iminent de accidente grave, poate chiar mortale. Care este noua capcană

Șoferi, mare atenție! Pericol iminent de accidente grave, poate chiar mortale. Care este noua capcană
Telefonul mobil, pericolul de pe șosea!

Un studiu recent a arătat care este capcană în care șoferii pot fi martorii unui adevărat dezastru. Totul a plecat de la rețelele de socializare!

Pericol pentru șoferi! Cum ajung să fie victimele accidentelor rutiere?

Un studiu a arătat faptul că numărul de decese din accidentele rutiere a ajuns extrem de mare. Din păcate, România este campioană europeană la numărul de morți pe șosele, ajungând la 1.951 de decese în anul 2017. Media europeană este la jumătate față de țara noastră, cu 49 de victime la 1.000.000 de locuitori, iar media mondială este de 174 de morți.

Majoritatea accidentelor rutiere sunt concluzia neatenției. 24 de secunde de neatenție la un filmuleț de pe Facebook, 33 de secunde la un răspuns pe WhatsApp și o notificare pe Facebook îți răpește și ea încă 14 secunde din atenție, secunde care te apropie din ce în ce mai mult de moarte.

Telefonul moibl, motivul deceselor numeroase de pe șosele
Telefonul moibl, motivul deceselor numeroase de pe șosele

Secunde înaintea morții

O scurtă conversație purtată pe WhatsApp înseamnă 2,6 secunde departe de gândul de la drum, timp în care poți parcurge 50 de kilometri. O conversație adevărată înseamnă 25 de priviri în telefon, alte 33 de secunde fără atenție și 50 de secunde în care șoferul conduce cu o singură mână. O gură de cafea înseamnă 100 de metri conduși cu o mână, un live pe Facebook este egal cu 24 de secunde de neatenție totală, din care 1,3 secunde de neatenție continuă. Într-un live, ajungi să privești de 35 de ori în telefon. Cercetătorii care au realizat studiul în cauză au indicat faptul că șoferul a petrecut 80% din cele 30 de secunde uitându-se direct în telefon, total asuprit de rețelele de socializare.

Amenzi pe bandă rulantă
Zeci de șoferi care foloseau mobilul sau care nu aveau centura au fost amendați. În urma unei razii înfăptuite luni, polițiștii au reținut nu mai puțin de șase permise de conducere, au ridicat un certificat de înmatriculare și au amendat 24 de șoferi.

„La data de 10 iunie, poliţiştii au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul acţiunii au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.935 lei, dintre care 25 de amenzi au fost date pietonilor. Alţi 12 şoferi au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranţă şi 11 pentru folosirea telefonului în timpul deplasării“
Poliția Biroului Rutier Iași

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI