Șofer STB, concediat în urma unei postări pe Facebook. Ce defecțiuni au autobuzele cu care ne deplasăm zilnic

Șofer STB, concediat în urma unei postări pe Facebook. Ce defecțiuni au autobuzele cu care ne deplasăm zilnic
Șofer STB, concediat în urma unei postări pe Facebook

Cei care călătoresc zilnic cu mijloacele de transport STB din Capitală se plâng fie că autobuzele și tramvaiele nu au aer condiționat, fie că sunt prea aglomerate sau murdare. Sunt însă probleme și mai grave, care pun în pericol siguranța călătorilor, dar despre care nu prea se vorbește. Un șofer STB care a avut curajul să semnaleze o defecțiune majoră a fost concediat.

Șofer STB, concediat în urma unei postări pe Facebook

În spatele clipurilor de promovare pe care STB le lansează în spațiul public se ascund probleme grave de care clătorii nu au habar de cele mai multe ori. Una dintre aceste probleme a fost semnalată de un șofer în urmă cu 3 ani într-o postare pe contul personal de Facebook.

Valer Ciobănescu a simțit că frâna autobuzului pe care îl conduce este foarte slabă în momentul în care a călcat pedala înainte de a intra în stație. Călătorii i-au atras atenția, iar șoferul și-a anunțat superiorii după ce a ajuns cu autobuzul în garaj. I s-a spus că este nebun, iar incidentul a fost ascuns sub preș. Bărbatul a hotărât că nu este bine ca acest lucru să fie trecut cu vederea și a postat pe contul personal de Facebook un mesaj în care menționa problemele de la STB.

Pe 1 aprilie 2019, a fost concediat, în baza punctului 93 din noul regulament STB: „Difuzarea sau colportarea în spațiul public – pe canale mass-media sau social media – a oricăror informații legate de STB S.A., în mod special a informațiilor ce pot genera o stare de nesiguranță în rândul călătorilor, cu consecințe negative asupra activității și imaginii STB S.A., precum și a relațiilor de colaborare cu terții.”

Înainte să fie concediat, Valer Ciobănescu a fost avertizat de 3 ori după ce a vorbit cu jurnaliștii despre problemele de la STB. Semn că cei din conducere aleg să ascundă problemele, chiar dacă știu că siguranța celor care călătoresc zilnic cu mijloacele de transport în comun din Capitală este pusă în pericol.