Șofer, abuzat de Poliția Rutieră la trecerea de calea ferată. Cum era să ia amendă, nevinovat

Șofer, abuzat de Poliția Rutieră la trecerea de calea ferată. Cum era să ia amendă, nevinovat
Cum era sa ia amenda un sofer nevinovat

Un șofer ce a fost amendat și a rămas fără permis a reușit să demonstreze în instanță abuzul Poliției. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 28 octombrie 2020.

Șofer, abuzat de Poliția Rutieră la trecerea de calea ferată

Astfel, trecerea de cale ferată de pe strada Mărășești din Alba Iulia e locul unde mulți șoferi au rămas fără permis de conducere și au primit amenzi uriașe. Unul dintre acești șoferi a demonstrat în instanță că sancțiunea Poliției nu a fost aplicată în mod legal.

Polițiștii îi așteptau pe șoferi după trecerea de nivel în apropierea șoselei de centură și nu aveau posibilitatea să observe dacă s-a intrat pe calea ferată în momentul în care primul semafor nu semnala venirea trenului. Asta a pățit un șofer în data 28 octombrie 2020. Bărbatul a intrat pe trecerea de cale ferată, iar semnalele acustice și luminoase s-au aprins după ce a trecut de primul semafor. De cealaltă parte așteptau polițiștii ce l-au amendat cu 1.305 lei și au dispus suspendarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

Acest bărbat, cu inițialele C.D. a contestat procesul verbal în instanță, având câștig de cauză, iar motivul sancțiunii a fost faptul că el nu a respectat semnalele acustice și luminoase de culoare roșie, traversând când semibarierele se aflat în coborâre, notează Antena 3.

Ce a declarat șoferul

”Observând că semibariera din sensul meu de mers este în poziție ridicată (vertical) și fără să fie aprinsă vreo lumină roșie de semnalizare și fără să fie pornit vreun semnal acustic, am continuat traversarea trecând de semibarieră și ajungand cu toate roțile autoturismului pe linia de cale ferată existentă, spre ieșirea înspre Șoseaua de Centură.

În acest moment s-a declanșat sistemul acustic de preîntâmpinare a semnalizării apariției culorii roșii la semibariere, eu fiind pe liniile de cale ferată între cele două bariere. Am continuat drumul spre ieșire și abia apoi semibariera de pe partea cealaltă a trecerii a început să coboare.

După ieșirea de pe trecerea la nivel de cale ferată, am observat un echipaj de poliție care staționa la baza trecerii”, a spus șoferul în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Alba Iulia.

Șoferul a mai precizat că din locul unde se afla echipajul de poliție era imposibil să fi observat când a intrat în traversarea trecerii la nivel de cale ferată. Și s-a considerat că șoferul nu se face vinovat de săvârșirea contravenției imputate, ce sancționează neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborate ori sunt în curs de coborâre ori când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI