Șocul trăit de un italian în Cluj, după ce a vrut să își cumpere un apartament: „Mă simt păcălit”

Șocul trăit de un italian în Cluj, după ce a vrut să își cumpere un apartament: „Mă simt păcălit”
Ce a spus despre Italia

Un Italian din Cluj a rămas șocat după ce a vrut să își cumpere un apartament în Cluj. Bărbatul susține că se simte păcălit. Cesare este un italian care a trăit mai mulți ani în orașe precum Timișoara, Cluj sau Oradea. El a decis să își cumpere un apartament în Cluj, însă a avut un mare șoc. Clujul este locul în care se ține festivalul UNTOLD, care adună mii de oameni în fiecare an. De fiecare dată, prețurile chiriilor urcă incredibil de mult în preajma evenimentului. Ei bine, și în afara perioadei în care se ține festivalul, sumele cu care au ajuns să se vândă apartamentele sunt de-a dreptul șocante, chiar și pentru străini.

Cât a ajuns să coste un apartament în Cluj

Cesare spune că voia să își cumpere un apartament în Cluj, însă o investiție mai inteligentă este să își cumpere mai multe locuințe în Milano pe care să le dea spre închiriere.

De altfel, o garsonieră de 24 de metri pătrați a ajuns să coste 110.000 de euro la Cluj.

„Garsonieră cu baie (duş, wc),bucătărie mobilată cu totul (aragaz,frigider,mobila de bucătărie) cameră cu pat dublu, dulap foarte spaţios şi bine compartimentat, birou, scaun.

Etajul 4/4. Pretul este 110 000 euro, uşor negociabil. Vă rog fără oferte bombă. Se acceptă credit. Dacă cumva nu sună telefonul, daţi mesaj pe olx cu numărul dumneavoastră şi o să vă sun”, e anunţul postat pe site-ul unei agenţii imobiliare din Cluj.

Prețurile îi iau prin surprindere și pe străini, care sunt uimiți de cât poate costa o locuință. Italianul a avut afaceri în mai multe orașe din România. Pentru că soția lui este româncă, a vrut să se stabilească aici, dar prețul unui apartament l-a făcut să se răzgândească.

Prețurile sunt enorme

„Am învăţat să nu dau mai mult decât face şi mă simt păcălit când e vorba de astfel de preţuri. În Italia, în Milano chiar, găsesc apartamente mai ieftine decât în Cluj.

Ok, e Cluj, e un oraş frumos, centru universitar şi economic, sunt sută la sută de acord că e la toate capitolele peste oraşe ca Timişoara şi Oradea, dar nimeni nu mă poate convinge că e peste Milano şi că se justifică asemenea preţuri.

De banii pe care îi dau în Cluj pe o garsonieră îmi iau la Milano două sau trei şi le dau în chirie.

Şi ies mai câştigat decât dacă aş cumpăra aici o singură garsonieră şi aş lua o singură chirie, mai ales că în Milano sunt cu puţin mai scumpe chiriile”, a spus el.

De fapt, un apartament de 33 de metri pătrați cu două camere costă în Milano 25.000 de euro.