Preț ireal pentru o garsonieră din Cluj, de doar 24 mp. Cu banii aceștia îți iei vilă în București

Preț ireal pentru o garsonieră din Cluj, de doar 24 mp. Cu banii aceștia îți iei vilă în București
Preț ireal pentru o garsonieră din Cluj. Cât costă să o cumperi?

Prețul unei garsoniere din Cluj a șocat o țară întreagă. Cât te costă să locuiești acolo în doar 24 de mp? Este ireal pentru ce sumă au pus propietarii imobilul la vânzare. Românii sunt șocați de cât de scump a ajuns să fie traiul în Cluj. Puțini se mai gândesc să se mute aici.

Clujul are cele mai mari prețuri de vânzare: cât costă o garsonieră de 24 mp?

Mulți dintre români spun că preferă să meargă în Cluj pentru priveliștea superbă și pentru calmul oamenilor. Atmosfera este pe alocuri una deosebită, iar din ce în ce mai mulți oameni ajung să se stabilească acolo. Din păcate, una din bilele negre pe care le primește Clujul din partea tuturor vine din dreptul traiului exagerat.

Analiza unui site de specialitate arăta că imobilele scoase la vânzare în zona centrală și ultracentrală din oraș au ajuns să coste, în medie, 2.350 de euro pe metru pătrat util. Alte creșteri considerabile au fost resimțite de cei ai locului și la finele anului trecut.

Mai mult decât atât, majorările incredibile au fost constatate și la apartamente vechi, nu numai la cele noi. Un nou anunț i-a lăsat pe mulți fără cuvinte. O garsonieră în Zorilor costă nu mai puțin de 110.000 de euro în Cluj. Imobilul are doar 24 de mp și e clar ocolită de majoritatea din cauza prețului și din cauza spațiului mic.

Imobilul este construit în 1977

Garsoniera se află pe strada Observatorului din cartierul Zorilor și este scoasă la vânzare la 4.600 de euro/mp. Proprietarul a scris în anunțul său că prețul este ușor negociabil pentru locuința care a fost construită în anul 1977.

”Garsoniera cu baie (duș, wc) bucătărie mobilată cu totul (aragaz, frigider, mobila de bucătărie) camera cu pat dublu, dulap foarte spațios și bine compartimentat, birou, scaun etajul 4/4. Pretul este 110 000 euro, usor negociabil. Va rog fara oferte bomba. Se accepta credit”, scrie cel care vinde garsoniera construită în 1977, conform știridecluj.ro

Prețuri din Capitală: diferențe uriașe

În Capitală, cele mai scumpe apartamente pot fi găsite în zona centrală și ultracentrală. Valoarea medie a locuințelor în acest caz se ridică la 2.320 de euro/mp util, după un avans trimestrial de 3.1% și unul anual de 5.6%.

Un astfel de imobil este scos la vânzare pentru 1.730 de euro/mp în zona semicentrală, după un plus de 2,3% la trei luni și, respectiv, 10,2% la 12 luni. Prețul mediu solicitat de vânzători pentru periferia orașului este de 1.430 de euro/mp util, în creștere cu 3,9% față de trimestrul anterior și, respectiv, cu 15,6% față de T3 2020.