Șoc în lumea fotbalului! Un fost internațional italian a fost condamnat la închisoare

Șoc în lumea fotbalului! Un fost internațional italian a fost condamnat la închisoare
Fabrizio Miccoli, fostul atacant „de buzunar” de la Juventus, Palermo și naționala Italiei, are mari probleme cu legea

Șoc în lumea fotbalului! Un fost internațional italian a fost condamnat la închisoare cu executare. După decizia instanței în cazul lui Karin Benzema, a venit rândul unui alt nume faimos să aibă de-a face cu decizia dură a judecătorilor. Dar, dacă în cazul atacantului de la Real Madrid, pedeapsa de 1 an a fost dată cu suspendare, de data aceasta situația e mult mai gravă. Un fost jucător de la Juventus, apoi căpitan la Palermo, unde a fost coleg și cu Dorin Goian, a fost încarcerat pentru extorcare în formă agravantă.

Șoc în lumea fotbalului!

Șoc în lumea fotbalului! Miercuri, a stârnit valuri decizia unui tribunal din Versailles prin care Karim Benzema a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și plata unei amenzi de 75.000 de euro. Atacantul de la Real Madrid a fost găsit vinovat pentru complicitate la tentativă de șantaj la adresa fostului său coleg de națională, Mathieu Valbuena. Faptele s-au petrecut în vara lui 2015.

Acum, lumea fotbalului trece printr-un alt șoc. Fabrizio Miccoli (42 de ani), fost jucător la Juventus, Palermo, dar și în naționala Italiei, a primit o sentință de 3 ani și jumătate de închisoare, dar cu executare.

Fostul internațional a fost acuzat că, între 2010 și 2012, l-a îndemnat pe Mauro Lauricella, fiul unui cap mafiot din Cosa Nostra, să-i ceară omului de afaceri Andrea Graffagnini returnarea a 12.000 de euro, scrie Gazzetta dello Sport.

Datoria era către un prieten de-ai lui Miccoli, Giorgio Gasparini, fost fizioterapeut la clubul Palermo. Lauricella ar fi folosit metode violente pentru recuperarea banilor şi chiar şi aşa a reuşit să recupereze doar 2.000 de euro din suma totală.

Un fost internațional italian a fost condamnat la închisoare

Condamnarea lui Miccoli a fost păstrată și în apel, astfel că fostul jucător a fost nevoit să se prezinte pentru a fi încarcerat. El s-a înfățișat, miercuri, la penitenciarul din Rovigo și nu într-unul din apropierea reședinței sale.

Decizia ca Miccoli să ispăşească pedeapsa la închisoarea din regiunea Veneto şi nu la cea din Lecce, oraş în care el locuieşte împreună cu familia sa, vine după ce fostul jucător a dorit să fie ”departe de tot şi de toţi”.

Miccolli a jucat la mari echipe precum Juventus, Fiorentina, Benfica. El a cunoscut perioada de glorie, însă, la Palermo, unde a devenit și căpitanul echipei. Mic de înălțime, 1,68 metri, atacantul compensa printr-o vitalitate și agresivitate debordante. A evoluat la formația siciliană timp de 6 sezoane.

Între 2009-2011, el a fost coleg de echipă cu internaționalul român Dorin Goian. Miccoli a adunat doar 10 selecții în ”squadra azzurra”, între 2003 și 2004, marcând și două goluri. După aceea, n-a mai fost folosit de selecționerul Marcelo Lippi, din cauza unor neînțelegeri dintre cei doi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI