Gestul făcut de Pițurcă i-a schimbat viața lui Goian. Regretul pe care îl va purta mereu în suflet

Gestul făcut de Pițurcă i-a schimbat viața lui Goian. Regretul pe care îl va purta mereu în suflet
Gestul făcut de Pițurcă i-a schimbat viața lui Goian. Regretul pe care îl va purta mereu în suflet

Fostul internațional român Dorin Goian a fost nevoit să ia la un moment dat o decizie radicală, forțat de Victor Pițurcă. Decizia i-a schimbat viața și fotbalistul a rămas cu un mare regret.

Gestul făcut de Pițurcă i-a schimbat viața lui Goian

Ianis Hagi nu este singurul fotbalist român care a jucat pentru Glasgow Rangers. În urmă cu nouă ani, pe Ibrox Park a ajuns și Dorin Goian, fost fotbalist la Steaua București, în perioada 2004-2009. „Goe” nu a apucat însă să joace prea mult în Scoția, pentru că echipa sa se confrunta cu grave probleme financiare și a fost penalizată cu 10 puncte în sezonul 2011/2012, în care românul s-a aflat în lotul lui Rangers, ulterior fiind retrogradată în liga a patra. Suceveanul a mărturisit că și-ar fi dorit să joace chiar și în acel eșalon, dar a fost avertizat de Victor Pițurcă, selecționerul de atunci al României. că nu va mai fi convocat la echipa națională în aceste condiții.

Goian a cedat presiunilor și a plecat de la Rangers, chiar dacă intențiile sale inițiale erau altele.

„Intenționam să rămân la Rangers chiar și în liga a patra, dar selecționerul (n.r. – Victor Pițurcă) mă suna zilnic să îmi spună că nu mă va mai convoca. Mi-a spus că nu poate face asta dacă joc în liga a patra, chiar dacă e vorba de un club mare, ca Rangers. Mi-a zis că dacă ar face asta, atunci ar avea probleme presa și fanii, pentru că ar aduce un jucător din liga a patra. Nu voiam să plec, dar îmi doream să joc și pentru echipa națională. De aceea a trebuit să plec. A fost o decizie dificilă”, a povestit Goian, pentru site-ul grupării scoțiene.

Victor Pițurcă l-a forțat pe Dorin Goian să plece de la Rangers

 

Regretul pe care îl va purta mereu în suflet

Dorin Goian, care venise de la Palermo, în 2011, s-a întors în Italia un an mai târziu, după retrogradarea lui Rangers, fiind înregimentat de Spezia. Fostul internațional român rămâne cu un mare regret, acela că nu a putut evolua mai mult timp în Scoția, unde își dorea să devină campion.

„În acea vară s-a luat decizia ca Rangers să joace în liga a patra. Visul meu a fost să joc în Scoția și să rămân mult timp. Voiam să fiu campion, asta ar fi însemnat mult pentru mine.

A fost o experiență unică să joc la Rangers. A fost o onoare să evoluez la o echipă uriață, în fața unui număr atât de mari de suporteri din întreaga lume.

Sunt mândru că am avut ocazia să joc acolo și îmi pare rău că nu am putut sta mai mult. A fost un moment incredibil al carierei mele”, a mai spus Goian.

Dorin Goian, 39 de ani, a evoluat în 38 de meciuri pentru Glasgow Rangers, marcând un gol. Are 60 de selecții la echipa națională a României și 5 goluri marcate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI