08 dec. 2023 | 08:57

Smiley, implicat fără voie într-o fraudă pe internet. Anunțul juratului de la Vocea României

Diverse
Smiley, implicat fără voie într-o fraudă pe internet. Anunțul juratului de la Vocea României
„Îmi trimit oamenii conturile respective. Aș vrea să le dați raport!”

Te-a contactat pe social media vedeta ta preferată, să zicem Smiley? Înainte de a te entuziasma prea tare, ești sigur că este acea persoană Am auzit rapoarte conform cărora escrocii, care vor încerca aproape orice pentru a-ți lua de banii, se dau acum drept celebrități pe rețelele de socializare. Este și cazul de față, în care Smiley a fost implicat fără voie într-o fraudă pe internet. Citește mai departe și află anunțul juratului de la Vocea României.

Fraude pe internet în numele unor vedete

Nu este nici prima și nici ultima dată când veți auzi de astfel de situații și, în cele din urmă, practici de a înșela internauții. Vorbim așadar de inractori cibernetici, care fie fac campanii în numele unor vedete, și nu doar în România, fie chiar se dau a fi aceste personalități și, în cele din urmă, comit fraude pe internet în numele unor vedete.

Citește aici: Păcălite pe internet. Ce aplicație folosea un tânăr ca să-și jefuiască partenerele

Aceștia le cer fanilor să trimită bani din tot felul de motive, cum ar fi revendicarea unui premiu, donarea unei organizații de caritate sau un fel de ajutor. Unele celebrități strâng bani pentru cauze legitime.

Smiley, implicat fără voie într-o fraudă pe internet. Anunțul juratului de la Vocea României

Fraude pe internet în numele unor vedete

Escrocheriile cu impostori sunt de mai multe feluri, dar toate funcționează în același mod: un escroc pretinde că este cineva în care aveți încredere pentru a vă convinge să îi trimiteți bani. Și exact asta este ceea ce încearcă să facă acești impostori de celebrități, astfel s-a ajuns ca Smiley să fie implicat fără voie într-o fraudă pe internet.

Cum a ajuns Smiley implicat fără voie într-o fraudă pe internet

Unul din cei mai vizibili artiști ai momentului, Smiley este extrem de activ pe rețelele de socializare, dar și pe micile ecrane. Te-ai aștepta, dacă te-ar contacta, să ai tendința de a crede că este chiar el, dar în realitate lucrurile nu au stat așa, iar Smiley a ajuns să fie implicat fără voie într-o fraudă pe internet.

Citește și: Smiley a anunțat că poate să renunțe la numele de scenă cunoscut în toată România. Când se va întâmpla

Bineînțeles că artistul avea să-și dea seama de excrocheria infractorilor, dar nu atât de repede pe cât și-ar fi dorit unii și alții. În vârstă de 40 de ani, Smiley are o activitate artistică prodigioasă, fiind acum în topul preferințelor tinerilor români, iar faptul că a ajuns atât de vizibil, l-a făcut pe artist să deivnă și ținta excrocilor, ajungând acum la situația în care vorbim de Smiley implicat fără voie într-o fraudă pe internet.

Care a fost anunțul juratului Smiley de la Vocea României

Cum era de așteptat, mulți au căzut în plasa întinsă de infractori, iar alții au reușit să nu cadă pradă tentației, reclamând situația chiar pe pagina de artist a vedetei. În cele din urmă a apărut și anunțul juratului de la Vocea României:

„Atenție mare! A apărut o nouă escrocherie pe rețelele sociale… se fac live-uri în numele meu pe niște conturi false, cu poza mea, în care se cer sau se dau bani sau alte lucruri nebune.

Îmi trimit oamenii conturile respective. Aș vrea să le dați raport! Eu nu am făcut live-uri decât pe conturile mele oficiale, adică pe Instagram sau pe Facebook-ul meu oficial, care are peste trei milioane de urmăritori sau pe TikTok-ul meu oficial, care are peste un milion o sută de urmăritori, deci să nu credeți vrăjelile astea!

Eu nu dețin aceste conturi! Nu vă lăsați înșelați de povestea asta! Mare grijă!”, a explicat Smiley, pe Instagram.

Smiley, implicat fără voie într-o fraudă pe internet. Anunțul juratului de la Vocea României

Smiley: „Eu nu dețin aceste conturi! Nu vă lăsați înșelați de povestea asta! Mare grijă!”

Ce trebuie să faci în asemenea situații

Ce ar trebui să faceți dacă o celebritate vă contactează pe rețelele de socializare și vă cere bani? Este foarte simplu, ține cont de recomandările următoare și ai toate șansele să scapi:

Înainte de a trimite bani, discutați cu cineva în care aveți încredere. Căutați online numele celebrității plus „scam”. Faceți același lucru cu orice organizație de caritate sau cauză pe care vă cere să o sprijiniți, și aflați mai multe despre escrocheriile de caritate aici.

Vezi și: Înșelăciunea nouă care a apărut în România, în numele Poștei Române. Instituția a reacționat imediat: ‘Nu vindem coletele uitate’

Nu trimiteți niciodată bani, carduri cadou sau carduri de debit preplătite cuiva pe care nu îl cunoașteți sau pe care nu l-ați întâlnit, chiar și celebrităților pe care le cunoașteți pe rețelele de socializare.

Dacă ați trimis bani unui escroc, contactați compania pe care ați folosit-o pentru a trimite banii, banca, serviciul de transfer bancar, compania de carduri cadou sau compania de carduri de debit preplătite. Spuneți-le că tranzacția a fost o fraudă. Cereți companiei să anuleze tranzacția, dacă este posibil.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Telefoanele mobile nu trebuie folosite niciodată în anumite locuri, este periculos
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Cum să faci ouă poșate în doar 60 de secunde? Nu ai nevoie nici de tigaie și nici de oțet 
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Obligatoriu pentru românii care au casă prin credit ipotecar. Riscă să primească amendă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
CUTREMUR cu MAGNITUDINEA 5,9! S-a dat ALERTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro