Păcălite pe internet. Ce aplicație folosea un tânăr ca să-și jefuiască partenerele

Păcălite pe internet. Ce aplicație folosea un tânăr ca să-și jefuiască partenerele

Cu un aspect îngrijit, mereu atent la vestimentație și la fotografiile publicate pe internet și în discuțiile pe Tinder cu diverse tinere, un bărbat israelian a reușit să jefuiască mai multe tinere scandinave dar și din Marea Britanie.

Shimon Hayut, în vârstă de 28 de ani, se prezenta ca fiul unui miliardar care ar deține mine de diamante. De altfel, se și lăuda în fața pretendentelor că ar fi „Prințul diamantelor”.

El „ataca” pe Tinder, aplicația folosită în întreaga lume pentru a cunoaște parteneri și pentru întâlniri. După ce reușea să închege un dialog cu posibila victimă, reușea să o convingă să-i transmită datele bancare.

Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, printre ultimele sale victime de pe internet s-a numărat o tânără scandinavă, pentru care s-a prezentat Simon Leviev, fiul miliardarului evreu Lev Leviev. Femeia, în vârstă de 31 de ani, originară din Lillestrom, Norvegia, a declarat că s-a îndrăgostit de el și l-a crezut că este bogat, după ce i-a spus că ar avea avioane private și hoteluri de lux.

Tânăra i-a livrat datele de pe card israelianului care invocase o situație critică: s-ar fi aflat în Orientul Mijlociu și nu ar fi vrut să folosească datele lui bancare din motive de securitate.

Ulterior, victima a descoperit că i-au dispărut din cont 200.000 de euro și că bărbatul a dispărut.

Banii furați de la parteneră, investiți pentru a-și atrage următoarea victimă

Israelianul a folosit o bună parte din bani pentru a-și convinge următoarea victimă că este foarte bogat: a închiriat limuzine și a plătit cazări în hoteluri de lux. Și noua parteneră, o tânără din Suedia, a rămas fără bani în conturi.

Presa britanică a dezvăluit că Shimon Hayut este dat în urmărire în Israel pentru furt și fraude din 2011. Reclamații asemănătoare au mai fost depuse în cazul său în Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI