Smiley, gest emoționant pentru un elev hărțuit de colegii de clasă. Ce le-a transmis copiilor

Smiley a făcut un gest emoționant pentru un elev hărțuit la școală de unii colegi și a vorbit despre cazul copilului și pe blogul său. Cântărețul este implicat în acțiunea Salvați copiii și se folosește de imaginea sa publică, de popularitate, pentru a transmite un mesaj important, de care toți copiii ar trebui să țină cont.

Smiley a făcut o surpriză unui elev marginalizat și hărțuit la școală

Smiley este unul dintre cei mai iubiți artiști din România, dar nu e apreciat doar de către fetele care se topesc după el și după muzica sa. Smiley, pe numele său adevărat, Andrei Maria, a început să se implice în mai multe proiecte care nu țin neapărat de sfera muzicii.

După ce a primit o scrisoare emoționantă de la mama copilului terorizat de colegii de clasă, în care i s-a cerut artistului să-i facă o surpriză băiețelului, Smiley a acceptat fără rezerve și a făcut chiar mai mult decât s-ar fi așteptat mama elevului marginalizat.

Numele lui este Emanuel și suferă de ADHD și de probleme de vedere. La fel ca oricare alt copil care pare sau este diferit de ceilalți, Emanuel este marginalizat, hărțuit și provocat de colegii de clasă care nu-l înțeleg, dar adoră să facă viața un calvar celor care nu-s ca ei, pentru că aceasta este „educația” pe care o primesc de la părinți. Desigur, nici cadrele școlare nu prea se stresează cu astfel de probleme.

Pe 17 iunie, când au început orele de curs, Emanuel, dar și ceilalți elevi, au fost foarte surprinși să-l vadă pe celebrul cântăreț chiar în fața lor.

Smiley a transmis un mesaj despre problemele bullyngului la școală

Smiley, gest emoționant pentru un elev hărțuit de colegii de clasă. Ce le-a transmis copiilor

Totul a fost, însă, aranjat dinainte, cu scopul de a transmite un mesaj despre bullying-ul care a luat amploare în România. Smiley a avut întâi o discuție de reprezentanții Asociației Salvați copiii și a fost surprins când a aflat că țara noastră e pe locul al treilea în Europa la capitolul bullying în școli, unde 400.000 de copii (din 1,3 milioane de elevi de gimnaziu și liceu) sunt hărțuiți, bătuți, jigniți, marginalizați etc.

Cântărețul s-a implicat activ în acest caz și a profitat de ocazie pentru a le ține acelor elevi un scurt discurs:

„Când am intrat în clasă, toți păreau bulversați. Emi, care stătea în prima bancă, nu știa cum să reacționeze, s-a emoționat foarte tare când m-a văzut. M-a impresionat cu totul, aflasem destule lucruri despre el și despre cât de greu îi e să fie singur și umilit de colegi”, a povestit artistul pe blogul său.

„Toate vorbele urâte pe care vi le spuneți între voi vă vor costa pe toți mai târziu. Iar sfatul meu este să fiți oamenii pe care vă doriți să-i întâlniți. Oameni care să vă spună: Salut, ce mai faci? Ești bine? Deci, aveți grijă ce fel de vorbe spuneți și ce fel de fapte faceți, pentru că toate vi se vor întoarce înapoi în viața asta. Cu siguranță. Aveți grijă unii de alții!”, le-a vorbit cântărețul copiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI