Situație incredibilă în Motru, acolo unde locuitorii au rămas fără căldură timp de câteva zile. Pentru e remedia problema, un preot a fost chemat să sfințească locul avariei

Situație incredibilă în Motru, acolo unde locuitorii au rămas fără căldură timp de câteva zile. Pentru e remedia problema, un preot a fost chemat să sfințească locul avariei
Un preot a fost chemat să sfințească locul avariei

Din data de 30 decembrie, unitatea care asigură căldură și apă caldă pentru municipiul Motru, este oprită. Cetățenii au sesizat problemele tehnice din data de 28 decembrie. Pentru a remedia problema, fostul director a apelat la o soluție incredibilă.

Oamenii stau fără căldură zile întregi

Uzina care oferă căldură celor 15.000 de locuitori nu are oficial un cineva la conducere, așa că fostul administrator special, Dorel Drăghici, a decis să preia singur conducerea și să remedieze problema. Soluția găsită de acesta este, puțin spus, una șocantă. Fostul administrator a chemat un preot pentru a efectua o slujbă religioasă. Acesta a dat cu aghiazmă peste instalații, în timp ce salariații chemați să le repare, șocați fiind de soluția lui Dorel, râdeau în fundal.

Soluția ingenioasă a venit la 48 de ore de când apartamentele locuitorilor au rămas fără căldură și apă caldă. În noaptea de Revelion, oamenii au stat fără căldură. Defecțiunea ar fi venit de la păcura achiziționată de Dorel Drăghici, fiind de proastă calitate. Acest lucru l-au semnalat angajații societății, în perioada 27-28 decembrie, atunci când instalația nu mai dădea randament, iar uzina nu funcționa în parametrii optimi.

EMC a pus la dispoziție uzinei o altă pompă, însă nici aceasta nu funcționează. Salariații susțin că pe instalație s-au format dopuri. Acestea ar obtura transportul păcurei către injectoare. Cosmin Morega, primarul localității, a cerut demisia celor responsabili și un control de calitate la păcură. Se suspectează faptul că acest combustibil folosit de uzină ar fi de proastă calitate, chiar dacă prețul este pe măsură.

Primarul Capitalei, despre situația blocurilor fără apă caldă și căldură

Nicușor Dan a anunțat, luni, că a semnat acordul pentru modernizarea a 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Bucureștiului, după ce sute de blocuri au rămas fără căldură și apă caldă zile întregi. Acesta a precizat că lucrările vor începe luna aceasta.

„Lucrările vor începe în luna ianuarie şi vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul care urmează să fie modernizat este aferent magistralei Grozăveşti şi face parte din cei 40 de kilometri de reţea de termoficare scoşi la licitaţie în 2021. Sunt conştient că problema termoficării este una vitală şi îi asigur pe locuitorii Capitalei că facem tot posibilul pentru a corecta această situaţie generată de indolenţa precedentelor administraţii„, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Totodată, edilul îi asigură pe bucureșteni că face tot posibilul pentru a remedia problema cât mai repede.