Situație dramatică la UPU Iași, unde zeci de pacienţi aşteaptă de ore bune pentru un loc la Terapie Intensivă

Situație dramatică la UPU Iași, unde zeci de pacienţi aşteaptă de ore bune pentru un loc la Terapie Intensivă
Situație dramatică la UPU Iași, unde zeci de pacienţi aşteaptă de ore bune pentru un loc la Terapie Intensivă

În acest moment, zeci de pacienți așteaptă la UPU Iași pentru a prinde un loc la Terapie Intensivă. Pacienții așteaptă câteva ore pentru un loc, iar medicii nu mai fac față solicitărilor. Din păcate, trei persoane au decedat.

Zeci de pacienți așteaptă un loc la Terapie Intensivă

În prezent, la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iași sunt zeci de pacienți care așteaptă un loc la Terapie Intensivă. Starea lor de sănătate este din ce în ce mai rea, iar situația este dramatică.

În total, sunt 13 pacienți la ATI. Dintre aceștia, 5 sunt intubați și 7 sunt ventilați. Totodată, sunt 24 de pacienți care așteaptă la UPU să se internze.

În cadrul UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași la această oră avem 13 pacienţi de Terapie Intensivă. Sunt 5 pacienţi intubaţi și incă 7 care sunt ventilați non-invaziv avem, din păcate, 3 decese. Mai avem alţi 24 de pacienţi care stau la UPU pe oxigen şi nu au loc de internare. a menţionat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Situație critică la Spitalul Județean Constanța

În urma cu câteva zile, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, a postat o imagine din Spitalul Județean Constanța, de la UPU. Secția de Primiri Urgențe este plină de pacienți bolnavi, iar medicii nu mai fac față.

Din păcate, aceasta este situația în spitalele din întreaga țară, nu doar în Constanța. În cursul zilei de marți, 19 octombrie, la Constanța au murit 31 de oameni, majoritatea nevaccinați.

”În octombrie, județul Constanța a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10% nu erau persoane vaccinate). Ca să facem o comparație cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori și jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populația ar fi înțeles, precis, beneficiile vaccinării. Din păcate, printre noi sunt așa-zișii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate și pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate.

Dacă dorim să ne protejăm de suferința enormă prin care alți constănțeni trec acum, nevoiți să-și ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acționăm. Mergeți la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expozițional, vorbiți cu medicii de familie, cu specialiști, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulți oameni direct în secțiile de terapie intensivă. În centrele de vaccinare veți găsi oameni amabili, care știu ce fac și care doresc să-și încheie misiunea cât mai repede. Haideți să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideți să ne ajutăm rudele și prietenii să nu treacă prin suferință!”, a spus Silviu Coșa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI