Situația neplăcută chiar azi pentru acești bucureșteni care stau la bloc

Situația neplăcută chiar azi pentru acești bucureșteni care stau la bloc
900 de blocuri din București furnizarea apei calde este întreruptă

Furnizarea apei calde în București, nu este de ieri, de azi. Problema este de mai bine de o lună de zile. Încă înainte de alegerile locale bucureștenii s-au plâns de lipsa apei calde. Acum cei de la Termoenergetica anunță câte blocuri sunt defapt afectatate.

Termoenergetica și lipsa infrastructurii pentru furnizarea apei calde

Încă de la începutul lunii septembrie locuitorii Bucureștiului nu au apă caldă, sau aproape deloc. Termoenergetica anunță că în acest moment în toate sectoarele din capitală sunt afectate aproximativ 900 de blocuri. Motivul, reparațiile făcute de Termoenergetica la sistemul de infrastructură pentru furnizarea apei calde. Sunt mai multe avarii, în mai toate sectoarele Capitalei.

Situația neplăcută chiar azi pentru acești bucureșteni care stau la bloc
Furnizarea apei calde stopată din cauza avariilor din ce în ce mai dese

În 23 septembrie Termoenergetica ar fi trebuit să înceapă încărcarea  cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică, din păcate acest lucru nu s-a mai întâmplat, sau s-a întâmplat într-o mică măsură. Acest demers nu s-a definitivat tocmai datorită noilor avarii descoperite în mai toate sectoarele.

Câte sectoare din București sunt lipsite de apă caldă

De exemplu, în sectorul 6 al Capitalei, în zona Piața Gorjului  – strada Moinești, de mai bine de o lună de zile, pe diferite segmente, se lucrează la schimbarea țevilor ce face posibilă furnizarea apei calde către locuitori. Aproape tot Cartierul Militari este văduvit de apa caldă, mai exact 62 de blocuri.

La fel se întâmplă și în celelalte sectoare din Capitală. Conform comunicatelor Termoenergetica , în sectorul 1 sunt 21 de blocuri afectate de noile avarii. La nivelul sectorului 2 sunt aproximativ 10 blocuri afectate, iar în sectorul 3 Termoenergetica  anunță că la 39 de blocuri apa caldă este întreruptă.

În afară de acestea, Termoenergetica mai anunță că există alte 92 de blocuri care au rămas fără apă caldă, și că problemele vor fi rezolvate luni, la ora 24.00. Totalul blocurilor fără apă caldă, conform unei statistici de ultimă oră, este de 900 de blocuri. Întrebați de ce se întâmplă acest lucru, oficialii Termoenergetica se scuză, spunând că de vină sunt țevile vechi, neschimbate de mai bine de 25 de ani.

Situația neplăcută chiar azi pentru acești bucureșteni care stau la bloc
Furnizarea apei calde întreruptă în aproape tot Bucureștiul

”Trebuie să ținem cont că avem 4.000 de kilometri care și-au depășit de două ori durata de viața. În momentul de față am fost lăsați fără varianta B. Nu mai există cele două CET-uri pe partea de est a Bucureștiului, respectiv CET Titan și CET Pipera. Sistemul de termoficare din București a fost construit și proiectat cu șase CET-uri.”, a declarat Alexandru Burghiu, director Termoenergetica.

În condițiile în care ANM anunță schimbări dramatice de temperaratură în următoarea perioadă, ne întrebăm cât vom mai sta fără apă caldă și când preconizează Termoenergetica că se vor remedia toate avariile apărute recent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI