De ce poartă Marcel Vela geaca de piele. Secretul din spatele aparițiilor sale

De ce poartă Marcel Vela geaca de piele. Secretul din spatele aparițiilor sale

De-a lungul timpului, românii au văzut că Marcel Vela are o afinitate pentru gecile de piele. Ce mesaj vrea să transmită minsitrul de Interne cu această piesă vestimentară?

De ce poartă Marcel Vela geacă de piele?

S-a aflat povestea ascunsă din spatele gecii de piele a lui Vela! Acesta vrea să transmită un mesaj special cu ajutorul ei. La ultimele sale apariții, ministrul de Interne a ales să poarte o geacă de piele, iar specialișii au interpretat imediat decizia sa. Dan Petre, om de publicitate și profesor universitar, Adina Buzatu, stilist, Andrei Țăranu, psiholog și profesor universitar, alături de Cezar Ionașcu, consilier de imagine, au încercat să răspundă acestei întrebări, pentru MrNews.ro. Dan Petre susține că este o startegie, dar o consideră totuși o alegere nefericită.

Ce înseamnă alegerea piesei vestimentare de rezistență a ministrului de Interne?
Ce înseamnă alegerea piesei vestimentare de rezistență a ministrului de Interne?

„E clar că este un set-up pentru ceea ce se întâmplă. În schimb, mă derutează geaca aceea de piele, de anii ’80, care amintește de comunism. Nu știu exact cum să o interpretez, mi se pare mai degrabă o alegere nefericită (…) Eu cred că România rezonează cel mai bine la ideea de costum.” Silistul Adina Buzatu a fost total de acord cu alegerea făcută de ministru, spunând că este o variantă clasică – ceva neutru, decent, dar nici foarte casual. Părerea sa este că vrea să dea dovadă de naturalețe. „Asta e părerea mea, dar oricum, lăudabil. I-a ieșit, din punctul meu de vedere. Dacă l-aș fi văzut prea aranjat, mi s-ar fi părut dubios într-un astfel de moment.”

 

Marcel Vela în geacă de piele
Marcel Vela în geacă de piele

„Este o idee foarte bună, dar prost aplicată”

“Indiferent de cum ești îmbrăcat, în momentul în care citești de pe foaie silabisit și bâlbâit, nu ești ministru de Interne, ci o maimuță îmbrăcată într-o geacă de piele (…) Haina este de proveniență militară. ‘Militar’ înseamnă siguranță de sine, responsabilitate, asumare și decizii. Nu au de ce să poarte acea haină ca să simuleze autoritatea. Este o idee foarte bună, dar prost aplicată. În momentul în care ești îmbrăcat cu acest bomber jacket, ce rămâne la vedere este capul. Privirea lui denotă frică. Oricum l-ai îmbrăca, este un tip fricos, pe post de ministru de Interne, care citește bâlbâit și silabisit de pe o foaie, în fața poporului mai speriat ca el. Oricum l-aș îmbrăca, privirea îi rămâne la fel”
Cezar Ionașcu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI