Noul ministru de Interne, Marcel Vela, vine cu o tactică nouă pentru Poliția Rutieră: „Să nu se mai ascundă”

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, vine cu o tactică nouă pentru Poliția Rutieră: „Să nu se mai ascundă”

Noul ministru al Afacerilor Interne le-a transmis celor din teritorii noile dispoziții pe care le are. De asemenea, într-o videoconferință susținută joi, Marcel Vela i-a informat pe șefii și prefecții structurilor teritoriale ale MAI că ministerul la cârma căria se află va fi depolitizat. Totodat, noul ministru din cabinetul Orban a avut un mesaj neașteptat și pentru politiști, mai ales pentru cei de la Rutieră.

Noul ministru de Interne, Marcel Vela, vine cu o tactică nouă pentru Poliția Rutieră

Noul ministru de Interne, anunț pentru polițiști

Marcel Vela le-a mai transmis tuturor angajaților din structurile pe care le conduce să se considere dezlegaţi de eventuale promisiuni sau obligaţii pe care le-ar fi putut face politicienilor sau partidelor politice, care i-au susținut. Noul membru al Executivului a avut un mesaj direct pentru Poliția Rutieră, spunandu-le acestora să nu se mai ascundă prin diverse locuri, încât să îi prindă pe șoferii sau pietonii care nu respecta regulile. În schimb, Marcel Vela le-a sugerat agenților de la rutieră să acționeze la vedere și să acționeze corespunzător.

“Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigura siguranţa lor, a bunurilor lor”, a transmis Marcel Vela, noul ministrul de Interne, potrivit știrileprotv.ro.

Marcel Vela le-a declarat război infractorilor

Noul ministru al Afacerilor Interne le-a mai cerut celor care fac parte din structurile MAI să le declare război tuturor infractorilor:

“Vă rog, dragi colegi vă spun din prefecturi, din structurile judeţene, să facem o echipă, să declarăm război infractorilor, un război care îl vom câştiga împreună. Eu sunt trecător pe această funcţie de ministru al Afacerilor Interne, dumneavoastră aveţi o profesie, o carieră şi în acelaşi timp o dorinţă pentru a face o lume mai bună. Sunt partenerul vostru, luaţi-mă ca un aliat şi un camarad pentru a asigura românilor un climat în care să nu mai fie teamă, să nu mai fie frică, să nu mai existe acea temere de a-ţi trimite copilul la şcoală, de a-ţi intra hoţii în case sau cel mai neplăcut, în cea mai neplăcută situaţie, să fie acuzată o întreagă structură, o întreagă instituţie din cauza greşelii făcute de un coleg de al nostru (…)”.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI