06 iun. 2024 | 16:08

Sirop de mentă cu lămâie, băutura care nu trebuie să-ți lipsească vara din frigider. Nu conține coloranți, cum îl prepară Jamila

Utile
Sirop de mentă cu lămâie, băutura care nu trebuie să-ți lipsească vara din frigider. Nu conține coloranți, cum îl prepară Jamila
Ne așteaptă o vară caniculară!

După cum ați aflat, ne așteaptă o vară caniculară, cu valori ce ar putea bate recorduri. Deși ne vom dori să stăm al umbră, o variantă ar fi și o băutură răcoritoare, naturală. Așa că, ne-am gândit la un sirop de mentă cu lămâie, băutura care nu trebuie să-ți lipsească vara din frigider, și care nu conține coloranți, și am aflat cum îl prepară Jamila, celebra creatoare de conținut.

Ne așteaptă o vară caniculară, dar nu fără un sirop de mentă cu lămâie

În ultimele zile valorile termice au început să treacă de pragul de 33 de grade, iar meteorologii ANM ne anunță că vom avea parte de o vară cum nu a mai fost în România. Asta va însemna caniclă, soare arzător, fără prea multă umbră sau răcoare.

Dar, ne putem crea noi ambientul mai răcoros, dar nu oricum, ci aflând care este rețeta unui sirop de mentă cu lămâie, băutura care nu trebuie să-ți lipsească vara din frigider, și care nu conține coloranți.

Deși se știe că planta de mentă face ravagii în grădină într-un mod destul de enervant, în astfel de perioade caniculare am putea prețui-o mai mult nu doar ca pe un lucru plăcut pe care să-l aruncăm alături de cartofi, ci și ca pe o minunată plantă cu parfum dulce, așa cum este. Dar, pentru asta, este nevoie să știi anumite lucruri despre planta de mentă.

Rețeta pentru un sirop de mentă cu lămâie răcăros

Dacă nu vrei să cumperi menta, și ai norocul să o ai în grădină, pentru această rețetă simplă ai nevoie de frunze de mentă tinere, de un verde strălucitor, culese chiar înainte de înflorire, atunci când uleiurile volatile sunt cele mai puternice.

Dacă ai planta în grădină, adună frunzele într-o zi însorită, când planta este complet uscată și frunzele sunt calde. Și încă ceva, pentru a avea o rețetă de sirop de mentă cu lămâie răcăros și proaspăt, folosește frunzele imediat după recoltare pentru a păstra fiecare părticică din caracterul lor uimitor de încălzire și răcire.

Pe lângă frunzele proaspete de mentă, conform rețetei propuse de Jamila, mai ai nevoie de 1kg de zahăr, 1 litru de apă și zeama stoarsă de la cel puțin 2 lămâi.

Am aflat cum îl prepară Jamila această băutură răcoritoare

După ce ai cules frunzele de mentă, și te-ai asigurat că restul ingerdientelor, este momentul să te apuci de treabă. Astfel că, primul lucru este să speli bine frunzele, ulterior amestecă zahărul cu apa, apoi infuzează frunzele de mentă.

Jamila spune că „Cu cât mai multă mentă folosiți cu atât mai aromat va fi siropul”, deci poate ar fi cazul să mai culegeți câteva frunze în plus.

Aceeași Jamila mai spune că poate ar fi necesar ca la acest sirop să adaugi și puțin colorant, dacă vrei să iasă cel mai bun sirop de mentă cu lămâie, de culoare verde. Dar, dacă îl vrei natural, fără colorant, atunci lasă de-o parte acest ingredient.

După ce ați infuzat frunzele în apa cu zahăr este momentul să adaugi zeama stoarsă de la cele 2 lămâi, după care îl poți băga în frigider, la rece, până a doua zi, și gata, vei avea băutura care nu trebuie să-ți lipsească vara din frigider!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro