Cel mai bun sirop de mentă. Rețeta simplă și naturală, pas cu pas

Cel mai bun sirop de mentă. Rețeta simplă și naturală, pas cu pas

O variantă care ar putea înlocui cu succes sucurile pe timp de vară este cea a siropului de mentă. Siropul de mentă este ușor de preparat și este un deliciu ce poate fi servit pe timp de vară, dar și iarnă. În plus, este foarte sănătos. 

Acesta este cel mai bun sirop de mentă. Cum se prepară rețeta simplă și naturală, pas cu pas

Siropul de mentă este extrem de răcoritor și de revigorant. Menta sai izma cum mai este cunoscută în popor este cunoscută încă din antichitate pentru proprietățile sale curative, fiind una dintre cele mai cunoscute plante medicinale.

Menta este folosită cel mai des pentru ceai de mentă, din frunze uscate, dar și la siropuri, lichior sau limonadă. Cei ce vor gusta siropul de mentă îl vor considera un deliciu, mai ales că este un produs foarte sănătos.

Cel mai bun sirop de mentă. Rețeta simplă și naturală, pas cu pas
Cel mai bun sirop de mentă. Rețeta simplă și naturală, pas cu pas

Ingrediente necesare pentru siropul de mentă

30-40 g frunze de mentă (4 mâini de frunze)
800 g zahăr
600 ml apă
40 ml suc de lămâie

Cum se prepară siropul delicios de mentă

Frunzele de mentă proaspăt culese se spală si se curăță de tije. Se vor folosi doar de frunze. Frunzele de mentă se vor pune într-un blender împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr si se mărunțesc.

Se amestecă apoi totul și cu restul de zahăr și se lasă 2-3 ore la macerat. Vasul se acoperă cu un ștergar curat de bucătărie. Apoi se adaugă apa și lămâia și se mai lasă încă 2-3 ore la macerat.

Cum se servește siropul de mentă

Astfel, siropul de mentă se pune într-o cratiță sau oală mai largă si se pune la fiert. Se lasă circa 2-3 minute de la momentul în care începe să clocotească, apoi se va trage deoparte de pe foc. Nu trebuie fiert mai mult ci doar până se dizolvă tot zahărul.

Apoi amestecul se strecoară cu o sită deasă căptușită cu un tifon sau un material capabil să preia bucățelele de frunze de mentă. Siropul strecurat se pune din nou la fiert și se lasă până trece proba picăturii, adică până se leagă și devine ca o miere subțire. Siropul este gata și poate fi servit cu apă rece plată, apă minerală sau sifon. Vă dorim Poftă Bună!!!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI