Sinucidere înfiorătoare a unui medic de 32 de ani de la Spitalul Universitar București. Cum a ales cadru medical să-și pună capăt zilelor

Sinucidere înfiorătoare a unui medic de 32 de ani de la Spitalul Universitar București. Cum a ales cadru medical să-și pună capăt zilelor
Medic UPU Sursă poză: Antena3

Un medic UPU de la Spitalul Universitar și-a pus capăt zilelor chiar în apartamentul său. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, urmase un tratament antidepresiv pe care îl întrerupse. La aflarea veștii, colegii au fost șocați, neputând să-și imagineze vreodată un astfel de gest din partea colegului lor, un medic profesionist și iubit de toată lumea.

Ce metodă a folosit pentru sinucidere

Medicul UPU a ales să-și ia viața injectându-și un anestezic care se găsește numai în spitale sau în farmaciile cu circuit închis. Tânărul se afla acasă atunci când a apelat la acest gest sinucigaș, iar apropiații au povestit că, recent, fusese ziua lui, însă din păcate, nimeni nu își amintise, motiv care l-ar fi adâncit și mai tare în suferință, având în vedere perioada grea prin care trec toate cadrele medicale, ajunse la epuizare.

Atunci când au aflat vestea șocant, colegii s-au declarat șocați, transmițând sincere regrete și în același timp, exprimându-și neputința în fața morții unui coleg excepțional.

“Fără cuvinte…!! Ai fost medicul și omul sufletului nostru!! Erau o plăcere gărzile cu tine!! Dumnezeu să te ierte!”, „Dumnezeu să te odihnească în pace. Ne-ai lăsat muți astăzi… ne-ai lăsat un gol în suflet… ai fost un om și un doctor minunat, nu refuzai niciodată pe nimeni care apela la tine.. Nu te vom uita niciodată.. după o gardă așa grea… așa veste ne-a terminat și mai rău pe toți!, „Dumnezeu să-l odihnească în pace”, „Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!!!!”, „Îmi pare rău. Era frumos, tânăr, deștept, bun. Dar l-a durut atât de rău sufletul… Și nimeni nu a văzut. Aripi de înger îți vom face cu toții, pentru ca te-am iubit și nu ți-am spus”, au transmis pe rând colegii săi, potrivit Antena3.

Un medic din Cluj s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul 5 al unui hotel

În urmă cu o săptămână, un profesor al Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj și medic genetician profesionist s-a sinucis după ce s-a aruncat de la balconul camerei de hotel în care era cazat. Deși nimeni nu știa ce se întâmplă cu adevărat cu el, se pare ca Marius Fărcaș suferea de depresie, alegând într-un moment de slăbiciune să-și pună capăt zilelor într-un mod violent.

„Poliția a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei locații de cazare în regim hotelier, din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din județul Arad, echipajele medicale prezente la fața locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viața.

Trupul neînsuflețit al persoanei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru documentarea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea în fapt și în drept a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”, a precizat IPJ Cluj, la scurt timp după tragedie.