Singurul vaccin 100% eficient împotriva covid-19. Este printre cele mai ieftine

Singurul vaccin 100% eficient împotriva covid-19. Este printre cele mai ieftine
Aceste vaccin împotriva Covid-19 este printre cele mai ieftine

În urma unor cercetări suplimentare, grupul farmaceutic AstraZeneca a susținut că a găsit ”formula câștigătoare” pentru vaccinul său împotriva coronavirus. Până acum, după autorizare, au fost puse în circulație vaccinurile Pfizer / BioNTech, Moderna și Sputnik V.

Singurul vaccin 100% eficient împotriva covid-19

AstraZeneca a dezvoltat vaccinul său împreună cu Universitatea din Oxford, asupra căruia autoritatea de reglementare britanică, MHRA, trebuie să pronunțe în următoarele zile pentru injectare din 4 ianuarie, relatează Le Figaro.

„Credem că am găsit formula câștigătoare și cum putem obține eficienţă, care, cu două doze, este la fel de mare ca a celorlalte vaccinuri,” a declarat directorul general Pascal Soriot în Sunday Times, asigurându-se că vaccinul AstraZeneca asigură „100% protecție împotriva formelor severe de Covid-19.”

În privința rezultatelor intermediare ale studiilor clinice la scară largă din Marea Britanie și Brazilia, laboratorul englez a anunțat în luna noiembrie că vaccinul său a fost în medie cu 70% eficient faţă de peste 90% ca cele produse de Pfizer / BioNTech și Moderna.

Vaccinul AstraZeneca

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este foarte așteptat, pentru că este relativ ieftin și nu trebuie păstrat la temperaturi la fel de scăzute ca cel de la Pfizer / BioNTech, care trebuie depozitat la -70 grade. Acesta este motivul pentru care face mai ușoară vaccinarea pe scară largă, precum și în casele de îngrijire medicală, potrivit Mediafax.

Marea Britanie, prima ţară occidentală care a început să injecteze vaccinul produs de Pfizer / BioNTech, se bazează pe acest al doilea vaccin pentru a limita epidemia de coronavirus, în contextul apariției unei noi variante a coronavirusului.

Împotriva variante de coronavirus, ”credem pentru moment că vaccinul ar trebui să fie eficient”, a spus Pascal Soriot. „Dar nu putem fi siguri, așa că vom face niște teste.” El a asigurat că noi versiuni au fost pregătite dar că speră să nu aibă nevoie de ele: ”Trebuie să fii pregătit”.

Marea Britanie a comandat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca

100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca au fost comandate de către Marea Britanie. 40 de milioane dintre acestea vor fi disponibile până la sfârșitul lunii martie. Guvernul a asigurat accesul la peste 350 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 până la sfârșitul lui 2021, provenind de la șapte producători în faza studiilor clinice.

Mai mult de 600.000 de oameni au primit deja o primă doză de vaccin Pfizer / BioNTech. Succesul campaniei actuale din Marea Britanie este cu atât mai important cu cât țara este una dintre cele mai afectate de pandemie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI