Singurele produse care pot fi returnate în magazin. De ce orice iei de pe internet poți da înapoi cu ușurință

Singurele produse care pot fi returnate în magazin. De ce orice iei de pe internet poți da înapoi cu ușurință
Ce trebuie să știi despre hainele cumpărate din magazine

Reducerile afișate de numeroase magazine i-au dat pe spate pe români, așa că mulți s-au grăbit să își comande haine de pe internet sau să profite de prețurile din centrele comerciale. Cu toate acestea, există câteva diferențe între produsele cumpărate atunci când vine vorba despre retur.

Ce produse pot să fie returnate în magazine, de fapt

Mulți români abia așteaptă să profite de ofertele din magazine, ținând cont că sunt produse care au fost reduse și cu până la 80%, astfel că toată lumea poate să își cumpere ce își dorește la un preț mai mic până în luna viitoare. Totuși, există anumite capcane la care toți ar trebui să fie atenți.

Un produs poate să fie considerat redus dacă prețul lui este cel mai mic din ultimele 30 de zile, potrivit legii. Cu toate acestea, cumpărătorii nu pot să vadă istoricul sumelor de bani cerute pe respectivul articol, această variantă fiind disponibilă doar pentru inspectorii de la Protecția Consumatorului.

Românii ar trebui să urmărească din timp produsele dorite pentru a vedea exact care este reducerea afișată în magazin. Mai mult, numeroase persoane preferă să comande haine de pe internet, ținând cont de comoditate, piesele vestimentare fiind livrate chiar acasă, fără un minim de efort.

Ce s-a aflat despre hainele cumpărate din magazine

Ele pot să fie returnate fără a specifica motivul, astfel că mulți își dau seama că nuanța nu este așa cum vor sau mărimea este nepotrivită. Totuși, nu totul este chiar așa de ușor atunci când vine vorba despre hainele cumpărate din magazine. Acestea pot să fie duse înapoi doar dacă au defecte din fabricație.

„Dacă luăm un produs online, în momentul în care vrem să îl returnăm nu trebuie să ne întrebe nimeni nici de ce, nici cum.

Poate nu ne mai place culoare, nu ne-a venit, neimportant ce, putem să îl returnăm în 14 zile și ei sunt obligați să ne returneze banii în maxim 15 zile.

Dacă îl cumpărăm din magazin, nu avem acest tip de drept, doar dacă podusul are un defect de fabricație, abia atunci trebuie să ne recuperăm banii.”, a transmis Sorin Mierlea, președintele InfoCons, pentru stirileprotv.ro.

Între timp, vânzările magazinelor pot să crească și cu 30% într-o zi în perioada reducerilor de iarnă.

Mulți comercianți deja se bucură de încasări mari, deși campania abia a început. Prețurile avantajoase la articole vestimentare, accesorii și încălțăminte, dar și altele, sunt disponibile până în luna februarie în majoritatea magazinelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI