Specialiștii în etichetă a dezvăluit ce articole poți să iei din camerele de hotel. Hotelierol le place să își facă clienții să se simtă ca acasă. În timp ce câteva articole sunt aparent în regulă pentru a vă pune în geantă, există altele care pentru constituie furt. Așadar, ia aminte, dacă îți propui o vacanță în următoarea perioadă.
Astfel că articolele care pot fi luate fără probleme acasă din camera de hotel sunt în principal acele mici șampoane și geluri de duș.
„În ceea ce privește articolele de toaletă, dacă sunt folosite pe jumătate, este adesea mai bine să le luați acasă, deoarece este mai bine pentru mediu și în multe cazuri este încurajată practica”, a spus un spus un expert în etichetă pentru MailOnline.
„Alte articole care sunt deja în baie, cum ar fi papucii, sunt, de asemenea, sunt buni de luat acasă, de la hotel, deoarece nu pot fi folosite din nou odată ce un oaspete le-a purtat. Dar dacă ai de gând să treci pe lângă un cărucior de curățenie sau un dulap și iei aceste lucruri, ei bine, asta înseamnă furt”, a avertizat expertul.
Cu toate acestea, nu același lucru se poate spune despre alte articole. Spre exemplu, acel ceai și cafea gratuite ar putea să nu pară mare lucru, dar expertul îndemnă să nu le iei.
„Când vine vorba de ceai și cafea, dacă simți că trebuie să le iei acasă pentru a te descurca, probabil că ar trebui să te întrebi de ce cheltuiești bani pe un hotel dacă nu-ți poți permite cafea sau pliculețe de ceai. Luarea ceaiului și cafelei nefolosite sau a pliculețelor mici de lapte este doar o acțiune disperată.”
De asemenea, expertul mai spune că nici prin minte nu ar trebui să îți treacă să iei prosoapele și halatele de baie. De altfel, multe hoteluri chiar le au la vânzare doar pentru a trimite mesajul că „acestea nu sunt gratuite”.
Cercetările au spus că nu ar trebui să folosești automatele de cafea de pe holul hotelului sau de la recepție, întrucât acestea ar putea fi murdare.
Deși sunt în funcțiune, toate dispozitivele, chiar și aparatele Nespresso, au nevoie de întreținere frecventă, inclusiv curățare cu oțet, pentru ca mucegaiul și bacteriile să fie distruse.
„Rezultatele noastre arată, pentru prima oară, că filtrarea cafelei în aparatele standard cu capsule oferă condiții bune pentru înmulțirea bacteriilor”, au scris autorii unui studiu de la Valencia.