Singurele cuvinte în română pe care Novak Djokovic i le spune lui Ion Țiriac. „Își caută locul, dar nu-l găsește”

Singurele cuvinte în română pe care Novak Djokovic i le spune lui Ion Țiriac. „Își caută locul, dar nu-l găsește”
Novak Djokovic a câștigat primul meci din cariera de profesionist în 2004, în turneul pe care Ion Țiriac îl organiza în București

Singurele cuvinte în română pe care Novak Djokovic i le spune lui Ion Țiriac. Pe campionul sârb îl leagă o relație îndelungată de miliardarul român. Fostul lider mondial a câștigat primul său meci ATP din carieră chiar la turneul Open Romania, în 2004, pe care Țiriac l-a organizat la București. Novak Djkovic se află acum într-o situație dificilă din cuaza faptului că a decis să nu se vaccineze, lucru ce-l împiedică să ia parte la multe turnee.

Singurele cuvinte în română pe care Novak Djokovic i le spune lui Ion Țiriac

Singurele cuvinte în română pe care Novak Djokovic i le spune lui Ion Țiriac. Fostul lider mondial a devenit un personaj foarte controversat după scandalul de la Australian Open și decizia sa în privința nevaccinării anti-Covid 19. Sârbul a pierdut și primul loc în ierarhia ATP, în favoarea rusului Daniil Medvedev și nici nu poate participa, deocamdată, la prea multe turnee din cauza regulilor sanitare.

Novak Djokovic (34 de ani) a fost caracterizat de Ion Țiriac (82 de ani) drept un mare jucător, dar nu și un mare campion.

„Djokovic își caută locul, dar nu-l găsește. Djokovic e un mare sportiv, un mare jucător de tenis, dar pentru mine, Nadal este un mare campion. Nu doar în tenis, în sport. Nadal e un geniu, care a rămas cu picioarele pe pământ. Nadal se purta la fel și la 15 ani. Roger Federer este cel care a învățat tenisul de astăzi. Nimeni nu poate învăța stilul lui Federer”, a spus Ion Țiriac la gsp.ro.

„Își caută locul, dar nu-l găsește”

Novak Djokovic îl cunoaște pe Ion Țiriac încă de când era doar un adolescent de 17 ani. Sârbul a câștigat primul său meci din circuitul ATP chiar la București, în 2004, cu ocazia turneului ce era organizat de miliardarul român. Acesta i-a acordat un  wildcard puștiului de atunci, pe nume Djokovic.

„Revenind la Djokovic, el e un mare jucător! El a intrat cu wildcard la București, când era mititel. Belgrad e un oraș scump, el de multe ori venea în România pentru antrenamente. Eu am o relație foarte civilizată cu Djokovic. După părerea mea, nu poți să te încurci în minciunile în care s-a încurcat el în Australia. Ce demonstrezi așa? A încurcat-o de la A la Z”, a mai declarat Țiriac conform sursei citate.

Ion Țiriac a mai dezvăluit și că Djokovic îl salută, de fiecare dată, în limba română, cu cuvintele „Bună ziua! Ce mai faci?”.

„Vorbesc în limba engleză cu Djokovic. El vorbește românește, oarecum, mă salută cu: „Bună ziua! Ce mai faci?”. Nu ne împărțim durerile sau bucuriile împreună. Eu am fost foarte prezent într-un moment în care Serbia s-a confruntat cu inundații, fac lucruri de genul ăsta. El a luat-o foarte la inimă cu treaba asta. Nu e treaba mea să-i spun lui Djokovic să se vaccineze”, a spus Novak Djokovic, pentru aceeași sursă.

Novak Djokovic a pierdut șefia clasamentului ATP după ce a fost învins în sferturile de finală ale turneului din Dubai. El nu poate participa, deocamdată, la aproape nicio competiție internațională, din cauza regulilor ce prevăd vaccinarea anti-Covid 19 a sportivilor. Djokovic și-a exprimat deschis opoziția față de imunizarea oferită de seruri, fiind pregătit să-și asume consecințele sportive ale acestei decizii.

Urmăriți Playtech.ro și pe