Lovitură dură primită de Novak Djokovic. Ce a spus jucătorul de tenis când a aflat această veste

Lovitură dură primită de Novak Djokovic. Ce a spus jucătorul de tenis când a aflat această veste
Novak Djokovic începe să plătească prețul pentru neparticiparea la Australian Open

Lovitură dură primită de Novak Djokovic. Campionul sârb suferă primele consecințe sportive pentru neparticiparea la Australian Open, unde era deținătorul titlului. Djokovic a luat startul, în schimb, la turneul din Dubai, primul în care a putut juca în 2022. Dar Novak Djokovic a pierdut, surprinzător, meciul din sferturile de finală, fapt care i-a adus încă o veste proastă.

Lovitură dură primită de Novak Djokovic

Lovitură dură primită de Novak Djokovic. Campionul sârb domina, la începutul anului, clasamentul ATP. Dar 2022 l-a pus în situația ciudată și nedorită de a nu-și putea apăra titlul la Australian Open, pierzând dintr-un foc și 2.000 de puncte în clasamentul mondial.

Novak Djokovic n-a renunțat la convingerile sale antivacciniste, așa că a putut lua startul doar la turneul de mai mică amploare, ATP 500, din Dubai. El a recunoscut că va juca oriunde organizatorii îi vor permite să participe, în condițiile în care nu este vaccinat anti-Covid 19.

„Trebuie să respect regulile. De fiecare dată când mi se va permite să joc la un turneu, voi încerca să merg în țara respectivă și să o fac. Oricum, nu intenționam să joc un sezon întreg. Plănuiam să dau tot ce pot la turneele de Grand Slam și la câteva dintre cele Masters 1000. Acum, situația este diferită pentru mine, e clar. Nu am de ales. Voi merge și voi juca unde pot, de fiecare dată când voi avea această oportunitate”, a spus Novak Djokovic, conform gulfnews.com.

Ce a spus jucătorul de tenis când a aflat această veste

Novak Djokovic mai declarase că e dispus să plătească prețul pentru principiile sale, inclusiv cu ratarea unor trofee importante, chiar și la Roland Garros și Wimbledon. Acum, sârbul începe să simtă consecințele deciziei sale. El a fost învins de cehul Jiri Vesely (28 de ani, 123 ATP), scor 4-6, 6-7, în sferturile de finală ale turneului de la Dubai.

Novak Djokovic va pierde, de luni poziția de lider mondial pe care o ocupa din februarie 2020, a anunțat ATP. Sârbul adunase un total de 361 de săptămâni în fruntea ierarhiei ATP. Noul număr 1 la masculin va fi rusul Daniil Medvedev, care s-a calificat deja în semifinalele turneului de la Acapulco, unde îl va întâlni pe Rafael Nadal, într-o reeditare a finalei de la Australian Open.

În ce turnee ar mai putea juca

Va fi prima oară, după 18 ani, când un alt jucător va fi lider mondial, în afara celor „4 Mari”: Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray. Ultima dată acest lucru s-a întâmplat pe 1 februarie 2004 când numărul 1 ATP a devenit americanul Andy Roddick.

Novak Djokovic a acceptat situația transmițându-i felicitări lui Medvedev. „Felicitări! Felicitări și nimic mai mult”, a spus sârbul zâmbind.

La ora actuală, nu este foarte clar la ce turnee va urma să ia startul Novak Djokovic. El s-a înscris în competiția de la Indian Wells (7-20 martie), dar organizatorii au anunța că jucătorii vor avea nevoie să fie vaccinați pentru a participa.

De asemenea, Djokovic ar putea participa la turneul de la Roma, din luna mai, după ce ministrul italian al Sporturilor, Valentina Vezzali a declarat că sârbului nu-i va fi necesar un certificat verde de vaccinare.

Foto: Facebook/Novak Djokovic