Singura temere a lui Mirel Rădoi înainte de meciul decisiv cu Islanda: ”Va fi ca un meci de box”

Singura temere a lui Mirel Rădoi înainte de meciul decisiv cu Islanda: ”Va fi ca un meci de box”
Mirel Rădoi a comparat partida contra Islandei cu un meci de box

Singura temere a lui Mirel Rădoi înainte de meciul decisiv cu Islanda. Partida din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022 va avea loc, joi, 11 noiembrie, pe stadionul Ghencea, de la ora 21.45. Fanii nu pot lua loc în tribune, din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei. Selecționerul a susținut, astăzi, o conferință de presă în care și-a expus opinia în privința partidei cu islandezii.

Singura temere a lui Mirel Rădoi înainte de meciul decisiv cu Islanda

Singura temere a lui Mirel Rădoi înainte de meciul decisiv cu Islanda. Joi seara, de la ora 21.45, naționala României dispută penultima întâlnire din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022. Partida se va disputa pe stadionul Ghencea, fără spectatori în tribune. Duminică, 14 noiembrie, tricolorii se vor deplasa în Liechtenstein pentru ultima partidă din grupă. Două victorii asigură locul 2 și, automat, promovarea în barajul pentru calificarea la Mondial. Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă, astăzi, în cadrul căreia a lăsat să planeze suspansul în legătură cu plecarea sa de la națională.

El declarase, după partida cu Armenia, că meciurile din noiembrie vor fi ultimele cu el pe banca tehnică. Acum, el a spus că decizia finală o va lua după cele două întâlniri.

Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. Le mulțumesc jurnaliștilor pentru întrebările pe care le-au adresat, au înțeles că nu vreau să discut despre această situație. A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri”, a spus Rădoi în conferința de presă.

 ”Va fi ca un meci de box”

Mirel Rădoi și-a expus și singura temere legată de partida cu Islanda. El consideră că adversarii vor fi cu atât mai periculoși, cu cât nu mai au nimic de pierdut.

Cred că în momentul de faţă noi am avea mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Cred că ăsta ar fi un lucru important pentru noi, care să conteze pentru a termina această campanie pe locul doi. Cred că din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Islanda, chiar dacă teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut.

Ei încearcă integrarea unor jucători de la Under-21 şi atunci este o echipă care vine să joace ca şi cum nu ar avea nimic de pierdut şi poate fi periculoasă. Dar asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi pentru partida de mâine seară”, a spus Mirel Rădoi.

Selecționerul a comparat meciul cu unul de box, în care speră că elevii săi vor rămâne în picioare până la final.

În mod normal ar trebui să ne avantajeze acest joc, pentru că poate fi ca un meci de box. Să sperăm că nu vom fi cei care vom cădea primii şi vom rămâne în picioare până la sfârşit. Este posibil ca jucătorii să aibă acest gând, să fie relaxaţi, dar ei trebuie să îşi dea seama că indiferent de ceea ce s-a întâmplat în tur, este o cu totul altă partidă, este o presiune mare pe noi. Aş vrea ca în primele 10 minute să începem mult mai bine decât am făcut-o în Islanda”, a mai adăugat Mirel Rădoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI