Singura țară în care românii își pot petrece vacanța fără restricții până la sfârșitul verii

Singura țară în care românii își pot petrece vacanța fără restricții până la sfârșitul verii
Reduceri de până la 30% pe litoral în această perioadă

Restricțiile de călătorie impuse la nivel european au schimbat planurile de vacanță pentru mulți turiști români. Grecia și Turcia, deși acceptă turiști, au impus noi restricții de călătorie. Noile restricții au venit ca urmare a creșterii numărului de noi infectări. De cealaltă parte, singurul litoral care nu mai are nicio restricție pentru turiștii români este litoralul bulgăresc. Decizia era anunțată, încă din luna mai, anul curent, de către ministrul sănătății bulgar.

Bulgaria impune restricțiile covid pentru anumite țări

La începutul lunii iulie, Bulgaria anunța noile reglementări de intrare în țară. Prin urmare, în funcție de risc, țările de origine au fost împărțite în trei zone diferite, verde, portocaliu, roșu, ca de altfel peste tot în Europa. Călătorii vaccinați, testați sau recuperați din țări din zona verde, care includ Germania, Austria și majoritatea țărilor UE, nu trebuie să intre în carantină.

Din țările din zona portocalie, numai călătorii vaccinați, testați sau recuperați au voie să meargă pe litoralul bulgăresc. Călătorilor din țările din zona roșie nu li se permite deloc să intre în țară.

Pe 19 iulie autoritățile din Bulgaria anunțau că Marea Britanei a fost introdusă în zona roșie. Prin urmare, numai cetățenii bulgari, membrii de familie ai cetățenilor sau rezidenții pe termen lung pot în Bulgaria. Cu toate acestea, chiar și pentru călătorii eligibili, se aplică o serie de restricții speciale de intrare, au mai spus autoritățile bulgare.

Turiștii români pot merge pe litoralul bulgăresc fără restricții

Prin ordinul ministrului sănătății din Bulgaria, din 27 mai 2021, au fost scoase cerințele care constituiau un obstacol pentru turiștii români să călătorească pe litoralul bulgăresc. Cetățenii români pot intra în Bulgaria fără a trebui să prezinte la punctele de control la frontieră documente pentru vaccinare.

Nu mai au obligativitatea prezentării unui rezultat pozitiv care să ateste boala trecută cu Covid-19. Aceeași situație este valabilă și pentru testele PCR negative sau un test antigen negativ. De la începutul sezonului estival litoralul bulgăresc oferă condiții excelente pentru turism.

Pe 16 iulie autoritățile din țara vecină au dat noi asigurări turiștilor români. Nu se pune problema carantinării sau să li se ceară documentele doveditoare.

Românii care vor să-și facă concediul pe litoralul bulgăresc vor putea inta în țară doar cu actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului. Turoperatorii români care au pachete turistice pe litoralul bulgăresc au preluat informația guvernului de la Sofia. Majoritatea și-au anunțat clienții despre acest aspect foarte important.

„Guvernul Bulgariei a anunţat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul ţării vecine, în contextul pandemiei Covid-19.

Vestea bună este că turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică.”, se arată într-un comunicat al uuni turoperator român.

Reduceri de până la 30% pe litoralul bulgăresc

Recomandările făcute de operatorii de turism către clienții români sunt să-și rezerve în aceste zile un sejur pe litoralul bulgăresc. Momentul este prielnic, având în vedere că există și reduceri de pâna la 30%. Perioada recomandată, mai spun turoperatorii, este luna septembrie. Perioada este una nu prea aglomerată.

Urmăriți Playtech.ro și pe