Singura elevă care a luat 10 la BAC-ul de toamnă. Cine e fata care a reușit această performanță

Singura elevă care a luat 10 la BAC-ul de toamnă. Cine e fata care a reușit această performanță
Singura elevă care a luat 10 la BAC-ul de toamnă

Premieră la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. O elevă din Oradea a luat 10 curat la toate probele, lucru care nu s-a mai întâmplat de 18 ani în România, potrivit Ministerului Educației. Mai multe detalii, în continuare.

Cine este eleva care a luat singurul 10 la BAC-ul de toamnă

Moment unic la BAC-ul de toamnă. O elevă din Oradea a reușit performanța de a lua 10 pe linie la toate probele „examenului maturității“: limba română, istorie, geografie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în România de 18 ani.

„Premieră pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului: un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece), caz unic în ultimii 18 ani“, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei menționate, doar 31,5% dintre cei care au suţinut sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au luat note de promovare. Printre ei, se remarcă Sonia Goilean, o elevă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ din Oradea. O tânără ambițioasă, dar sensibilă și chiar timidă, Sonia nu a putut participa la sesiunea din vară din cauza unor probleme medicale, în urma cărora a ajuns la spital, cu doar câteva zile înainte de prima probă. Deși o parte dintre simptome corespundeau cu cele provocate în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, tânăra a fost testată negativ.

Așa ceva se întâmplă extrem de rar în România

Sonia a fost de mică o fată model: liniștită și silitoare, iar când s-a însănătoșit, ea a profitat de timpul dintre cele două sesiuni pentru a învăța și mai bine materia. După ce s-au afișat rezultatele, eleva a realizat că strădania ei a meritat.

Sonia Goilean, singura elevă care a luat 10 la BAC-ul din toamnă
Sonia Goilean, singura elevă care a luat 10 la BAC-ul din toamnă

Tânăra are planuri mari de viitor și și abia aşteaptă să devină studentă la Psihologie la Cluj.

De obicei, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat participă absolvenţi care au picat examenul la prima încercare, motiv pentru care notele de 10 sunt extrem de rare. Atât de rare, încât ultimul 10 acordat în sesiunea de toamnă a fost în anul 2002.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI