17 feb. 2024 | 19:01

„Sindromul morţii subite”, cauza dezvăluită de reprezentanţii închisorii în care a stat Aleksei Navalnîi. Unde se află corpul opozantului lui Putin

Politică
De ce ar fi murit Aleksei Navalnîi. foto: captură video

Aleksei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, a decedat pe 16 februarie 2024 într-o închisoare din Siberia. Fostul avocat în vârstă de 47 de ani „s-a simțit rău” după o plimbare în colonie, la minus 30 de grade. Medicii din pușcărie au încercat să-i acorde primul ajutor, însă Aleksei Navalnîi nu a mai putut fi salvat. Unde se află acum trupul lui neînsuflețit?

De ce ar fi murit Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, s-a stins din viață pe 16 februarie 2024, departe de ochii lumii. El era închis într-un penitenciar din Siberia, la aproximativ 40 de mile nord de Cercul Arctic, unde fusese condamnat la 19 ani sub un „regim special”.

Conform informațiilor apărute în presă, Aleksei Navalnîi a început să se simtă rău când se plimba în curtea închisorii. În 2023, fostul avocat de 47 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a plâns de malnutriție și alte afecțiuni din cauza tratamentului greșit în închisoare.

Mama lui Aleksei Navalnîi a precizat că autoritățile i-au spus că fiul său a fost lovit de „sindromul morții subite”. Pe de altă parte, o publicație de propagandă a Kremlinului Russia Today susține că un „cheag de sânge rupt” ar fi fost cauza morții lui Navalnîi.

Citește și: MAE, mesaj după moartea lui Alexei Navalnîi: „O ţintă constantă”. Sute de persoane au fost arestate la protestele din Rusia

Ce spune mama fostului avocat

De asemenea, trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi nu va fi predat familiei până la finalizarea unei anchete, relatează Reuters.

Momentan, Vladimir Putin nu a comentat moartea lui Navalnîi. Mama lui Navalnîi, în vârstă de 69 de ani, Liudmila, a mers la închisoarea din Siberia, acolo unde a pierit fiul său.

Ora decesului a fost 2:17 p.m. ora locală (0917 GMT) pe 16 februarie 2024.

„Când avocatul și mama lui Aleksei au ajuns în colonie în această dimineață, li s-a spus că cauza morții lui Navalnîi a fost sindromul morții subite”, a declarat Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție a lui Navalnîi, pe platforma de socializare X.

„Sindromul morții subite” se referă la afecțiunile care provoacă stop cardiac subit. În prezent, nu este clar unde se află cadavrul lui Navalnîi. Inițial, trupul lui fusese dus la Salekhard, orașul din apropierea complexului închisorii.

Citește și: Cine a fost Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse care a murit în închisoare

Unde se află cadavrul lui Aleksei Navalnîi

Avocatul lui Navalnîi a precizat că morga din Salekhard a spus că nu deține cadavrul acestuia. Autoritățile ruse au precizat că trupul nu va fi predat până la finalizarea anchetei, deși mai devreme li s-a spus că ancheta nu a descoperit urme de criminalitate.

„În acest moment nu avem acces la cadavru și nu știm sigur unde se află și cerem autorităților ruse să elibereze imediat trupul lui Aleksei familiei sale”, a spus Yarmîș într-un interviu.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Cutremur în televiziune. Vedeta ProTV a anunțat acum: Nu sunt pregătită să mor
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro