Simona Halep, veste teribilă după eșecul de la Australian Open. Care e situația sa în ierarhia WTA

Simona Halep, veste teribilă după eșecul de la Australian Open. Care e situația sa în ierarhia WTA
Simona Halep, făcând mișcări de încălzire înainte de partida din optimi de la Australian Open, pierdută după 3 seturi dramatice în care a acuzat și probleme medicale

Simona Halep, veste teribilă după eșecul de la Australian Open. Fostul lider mondial a început sezonul pe locul 20 WTA. După ce a câștigat Melbourne Summer Set 1, soția lui Toni Iuruc ajunsese până pe poziția a 15-a. Obiectivul declarat al româncei pentru acest an este revenirea în Top 10 mondial. Simona Halep a pierdut, însă, în optimile primului turneu de Grand Slam al anului, iar eșecul se reflectă negativ și în clasamentul WTA.

Simona Halep, veste teribilă după eșecul de la Australian Open

Simona Halep, veste teribilă după eșecul de la Australian Open. Fostul lider mondial a pierdut în optimile primului turneu de Grand Slam al anului în fața franțuzoaicei Alize Cornet (32 de ani, 61 WTA), scor 4-6, 6-3, 4-6. Românca s-a luptat nu doar cu căldura sufocantă de la Melbourne, ci și cu probleme fizice ce au reapărut la piciorul stâng, cel accidentat și anul trecut.

Simona Halep își fixase ca obiectiv pentru 2022 revenirea în Top 10 WTA.

„Am fost acolo sus atâția ani. Anul trecut mă simțeam obosită cu toate accidentările și poate că e bine că am ieșit din Top 10 și acum am această provocare să revin. E multă muncă, sunt multe meciuri de câștigat, dar dacă sunt profesionistă și fac ce trebuie voi reveni.

E frumos că încă joc la 30 de ani, când eram mică spuneam că atunci când o să am 26-27 o să mă las, dar iată că încă sunt aici și acum văd tenisul mai relaxat, mă bucur de momentele astea și de momentele petrecute pe teren. E un plus pentru mine”, a spus Simona Halep, conform ausopen.com.

Care e situația sa în ierarhia WTA

Simona Halep reușise să ajungă pe locul 15 mondial după ce a câștigat turneul Melbourne Summer Set 1. Dar, eliminarea încă din optimile Australian Open a dat-o mult înapoi. Și asta, din cauză că ea nu a putut măcar să-și egaleze performanța de anul trecut, când a ajuns în sferturile de finală.

Prin urmare, în ciuda unui parcurs bun, Simona Halep a pierdut, de fapt, 540 de puncte. În topul WTA Live, ea a coborât acum până pe locul 23, având 2117 puncte. Deși pare ciudat, dar jucătoare care au ieșit înaintea ei la Australian Open au urcat în clasament. Este și cazul Emmei Răducanu care, deși eliminată încă din turul 2, a ajuns până pe poziția a 13-a a ierarhiei.

Și asta, pentru că jucătoarea britanică a fost, de fapt, la prima participare la Australian Open, iar rezultatul din acest an este, prin urmare, cea mai bună performanță a sa în competiția senioarelor. Simona Halep este în pericol să mai fie depășită în clasament de alte câteva jucătoare, inclusiv de Sorana Cîrstea (38 WTA) care joacă, luni, în optimi, cu poloneza Iga Swiatek (8 WTA).

Sursa foto: Twitter/#ausopen