Simona Halep, surprinsă de Emma Răducanu. „Nu știam asta”

Simona Halep, surprinsă de Emma Răducanu. „Nu știam asta”
Simona Halep, surprinsă de Emma Răducanu. „Nu știam asta”

Simona Halep, surprinsă de Emma Răducanu. Fostul lider mondial a reușit să treacă în turul următoar la Transylvania Open ce se desfășoară la Cluj-Napoca. Halep a învins-o categoric, miercuri, pe Gabriela Ruse, scor 6-1, 6-2. Ea o va întâlni în optimi pe rusoaica Varvara Gracheva, într-o partidă ce are loc astăzi. Simona Halep a fost, însă, surprinsă de o anumită particularitate a Emmei Răducanu, jucătoarea britanică cu origini române pe care o poate întâlni în semifinalele competiției.

Simona Halep, surprinsă de Emma Răducanu

Simona Halep, surprinsă de Emma Răducanu. Fostul lider mondial își caută încă drumul către forma ce a conscrat-o. Turneul de la Cluj, Transylvania Open, este unul dintre ultimele prilejuri din acest an pentru a-și adjudeca un trofeu în acest an. Astfel că în meciul din primul tur, Halep a evoluat la turație maximă contra conaționalei Gabriela Ruse. Dubla câștigătoare de Grand Slam s-a impus clar, cu 6-1,6-2.

La finalul partidei, Simona Halep a declarat că nu o intereseză rezultatul, ci doar să se simtă bine pe teren.

Sunt pregătită pentru finală. Fiecare meci este greu, indiferent de turneu, indiferent de nivelul la care ești. Este o revenire după o accidentare grea. Nu mă interesează rezultatul, vreau să mă simt bine pe teren și să îmi ating nivelul pe care îl aveam înainte.

Nu mă gândesc contra cui joc, am învățat acest lucru pe parcursul anilor. Serena Williams mă intimida foarte mult și atunci nu mă puteam desfășura pe teren. Acum contează doar să intru pe teren și să îmi fac treaba”, a declarat Simona Halep pentru Digi Sport.

„Nu știam asta”

Simona Halep o va întâlni în optimile de finală pe rusoaica Varvara Gracheva (81 WTA). Aceasta a depășit-o în prima manșă pe Andrea Petkovic cu 6-4, 2-6, 6-4. Partida va începe nu mai devreme de ora 18.00. Simona a avut o remarcă de făcut și la adresa Emmei Răducanu. Jucătoarea britanică cu tată român s-a calificat și ea în turul secund. Dar Emma Răducanu a surprins plăcut pe multă lume prin străduința ei de a vorbi în limba română. Câștigătoarea de US Open a mărturisit, de altfel, că „a prins” româna din poveștile pe care i le-a spus bunica ei paternă ce trăiește în București.

Simona Halep s-a arătat și ea surprinsă de faptul că Emma Răducanu vorbește românește, ea neștiind acest amănunt. Campioana din Constanța s-a declarat plăcut surprinsă de acest lucru. Cele două jucătoare s-ar putea confrunta direct în semifinalele Transylvania Open.

Am fost surprinsă de Emma. Am auzit că nu vorbește română, dar a făcut-o destul de bine. A fost plăcut pentru toți românii să vorbească româna chiar dacă nu locuiește aici. Este un sentiment plăcut”, a declarat Simona Halep, potrivit sursei citate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI