Simona Halep și Sorana Cîrstea, „out” de la Cincinnati. Cu câți bani s-au ales româncele

Simona Halep și Sorana Cîrstea, „out” de la Cincinnati. Cu câți bani s-au ales româncele
Simona Halep și Sorana Cîrstea au primit un o sumă substanțială de bani, chiar dacă n-au trecut de turul 2 la Cincinnati

Simona Halep și Sorana Cîrstea, „out” de la Cincinnati. Cele două românce au părăsit competiția WTA 1000 încă din turul 2, dar în moduri diferite. Iubita lui Ion Ion Țiriac a fost învinsă clar de Petra Kvitova, scor 2-6, 3-6, în timp ce Halep s-a retras înaintea partidei cu Veronika Kudermetova din cauza unei accidentări. Dar Simona Halep și Sorana Cîrstea nu vor pleca cu mâna goală de la turneul american, ele primind o sumă importantă pentru accesul în manșa secundă.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, „out” de la Cincinnati

Simona Halep și Sorana Cîrstea, „out” de la Cincinnati. Fostul lider mondial abia a apucat să se bucure de triumful în turneul de la Toronto că a fost nevoită să plătească tribut efortului depus acolo. Jucătoarea din Constanța a câștigat meciul din primul tur, cu Anastasia Potapova, scor 6-4, 3-6, 6-3, dar după un efort supraomenesc din cauza unor dureri la piciorul drept.

Starea medicală a dus la abandonul româncei înaintea partidei cu Veronika Kudermetova. WTA a anunțat că Halep a invocat o accidentare la coapsa dreaptă.

„Simona Halep s-a retras de la Cincinnati, invocând o accidentare la coapsa dreaptă! Veronika Kudermetova primește un walkover, iar în optimile de finală o va înfrunta pe câștigătoarea meciului Paula Badosa – Ajla Tomljanovic”, a anunțat WTA.

Cu câți bani s-au ales româncele

Spre deosebire de Simona Halep (6 WTA), Sorana Cîrstea (40 WTA) a pierdut pe teren partida din turul 2. Ea a fost depășită clar de Petra Kvitova, scor 2-6, 3-6, după un meci în care a părut lipsită de vlagă. Sorana a revenit în competiții după ce a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Dar Simona Halep și Sorana Cîrstea n-au plecat cu mâna goală de la Cincinnati. De altfel, soția lui Toni Iuruc reușise să depășească borna de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis odată cu titlul cucerit la Toronto. Ea s-a ales și cu un premiu de 439.700 de dolari și a ajuns în acest moment la suma de 40.107.097 de dolari câștigați doar din tenis.

Singurele care au câștigat mai mult în circuitul feminin sunt surorile Williams, Serena (40 de ani), Venus (42 de ani). Prima a obținut nu mai puțin de 94.588.910 dolari din sportul alb. Venus Williams ocupă locul secund în această ierarhie, cu 42.285.378 de dolari.

După Cincinnati, atât Halep cât și Cîrstea vor beneficia de un cec de 16.340 de dolari din partea organizatorilor. La rândul său, Sorana Cîrstea a adunat, în total, suma de 7.332.817 de dolari doar din premiile obținute din tenis, conform site-ului WTA.

Cele două românce vor participa la US Open, ce se va desfășura în perioada 29 august  -10 septembrie. Rămâne de văzut dacă accidentarea suferită de Halep îi va crea probleme la ultimul turneu de Grand Slam al anului, ea ajungând în optimi la ediția de anul trecut.