Simona Halep și Sorana Cîrstea l-au enervat pe ministrul Tineretului și Sportului. Amenințarea făcută din cauza absenței jucătoarelor de la Jocurile Olimpice

Simona Halep și Sorana Cîrstea l-au enervat pe ministrul Tineretului și Sportului. Amenințarea făcută din cauza absenței jucătoarelor de la Jocurile Olimpice
Simona Halep și Sorana Cîrstea l-au enervat pe ministrul Tineretului și Sportului. Amenințarea făcută din cauza absenței jucătoarelor de la Jocurile Olimpice

Simona Halep și Sorana Cîrstea l-au enervat pe ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Cele două sportive au renunțat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokio, fiecare din motive diferite. Lor li s-a adăugat și Patricia Țig, cea de-a treia jucătoare care era calificată pentru marea competiție ce va avea loc între 23 iulie – 8 august.

Simona Halep și Sorana Cîrstea l-au enervat pe ministrul Tineretului și Sportului

Simona Halep și Sorana Cîrstea nu vor merge la Jocurile Olimpice. Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, s-a enervat din cauza deciziei jucătoarelor. Lor li s-a adăugat și Patricia Țig, care a declinat, de asemenea, participarea la Olimpiada de la Tokio. De la speranța unor medalii, inclusiv de aur, România riscă acum să nu aiba niciun reprezentant în turneul olimpic de tenis, cel puțin în proba de simplu. În cazul Simonei Halep, motivele deciziei sale sunt clare. Accidentarea la gambă a forțat-o să rateze și participarea la Roland Garros și Wimbledon. Iar o medalie olimpică era principalul ei obiectiv din acest an presărat cu probleme medicale.

Nimic nu-mi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, dar, din păcate, recuperarea după accidentarea mea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice din această vară. După dezamăgirea produsă de retragerea de la Open-ul francez și de la Wimbledon, lipsa mea de la Jocurile Olimpice este extrem de greu de suportat, dar sunt hotărâtă să revin mai puternică. Voi urmări și voi încuraja sportivii români de acasă”, a scris Simona Halep pe Facebook, cu privire la retragerea ei de la Jocurile Olimpice.

Amenințarea făcută din cauza absenței jucătoarelor de la Jocurile Olimpice

Patricia Țig, care era, de asemenea, calificată la Olimpiadă, a anunțat, la rândul ei, că nu va participa. Ea a spus că dorește să-și menajeze organismul, după ce a trecut prin mai multe accidentări. Cu câteva zile în urmă, Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a dat o veste șocantă: nicio jucătoare calificată nu va merge la Tokio.

Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg, au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel”, a spus Ion Țiriac la Digi Sport.

Sorana Cîrstea, iubita lui Ion Ion Țiriac, a confirmat și ea, potrivit treizeci.ro, că nu va lua startul la Jocurile Olimpice. Această situație l-a scos din sărite pe ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. El însuși fost campion la Jocurile Paralimpice, în proba de ciclism, Novak și-a manifestat mâhnirea față de decizia jucătoarelor, pe care o consideră „toxică”. În același timp, el a amenințat că va tăia finanțarea Federației de Tenis dacă situația va rămâne cea de la ora actuală.

Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul.

Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii.

De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz”, a scris Eduard Novak, pe contul personal de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI