Simona Halep și Sorana Cîrstea, încă o rocadă cu un om din staff. Ce decizie a luat fostul lider mondial

Simona Halep și Sorana Cîrstea, încă o rocadă cu un om din staff. Ce decizie a luat fostul lider mondial
Simona Halep și Sorana Cîrstea au ajuns să „împartă” același tip de accidentări, dar și același preparator fizic

Simona Halep și Sorana Cîrstea, încă o rocadă cu un om din staff. Cele două jucătoare, colege de generație, dar fără a deveni și prietene, par a-și călca, succesiv, pe urme. Dacă înainte de turneul de la Linz, iubita lui Ion Ion Țiriac a suferit o accidentare la gambă asemănătoare cu cea a lui Halep, de la Roma, acum rolurile s-au schimbat. Simona Halep a decis să recupereze de la Sorana Cîrstea un om important din staff, la care Sorana tocmai a renunțat. Interesant este că e vorba de aceeași persoană pe care ea o luase de la soția lui Toni Iuruc, acum aproape 2 ani.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, încă o rocadă cu un om din staff

Simona Halep și Sorana Cîrstea, încă o rocadă cu un om din staff. Cele două jucătoare au o rivalitate ce datează încă din perioada junioratului. Sorana a fost considerată cea mai talentată, dar Simona a compensat prin muncă și a reușit să-și construiască o carieră mult mai glorioasă decât a jucătoarei din Târgoviște.

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au confruntat, în acest sezon, și cu accidentări asemănătoare. Fostul lider mondial a fost ținută „pe tușă” timp de 3 luni, de o dublă ruptură musculară la gambă. Aproape prin „simpatie”, Sorana Cîrstea a suferit spre finalul anului, înaintea turneului de la Linz, tot o ruptură musculară la gambă ce a împidicat-o să ia startul în competiție din Austria.

Ce decizie a luat fostul lider mondial

Simona Halep a renunțat, la începutul anului 2020, la colaborarea cu preparatorul fizic, Theo Cercel. Acesta a fost, ani buni, în staff-ul campioanei, dar Halep a decis să renunțe la Cercel, după ce i-a reproșat, în timpul unei partide, că se simte cam obosită. Fostul lider mondial a acuzat, ulterior, antrenamentele dure la care o supunea Theo Cercel.

Sorana Cîrstea l-a cooptat, la scurtă vreme, pe Cercel în staff-ul său. De altfel, cei doi mai lucraseră împreună și în 2013, anul celei mai bune clasări în ierarhia WTA a Soranei, locul 21. Anul acesta, iubita lui Ion Ion Țiriac, cu Cercel alături, a reușit să câștige, după 8 ani, un nou turneu WTA și să joace o finală.

De curând, ocupanta locului 38 mondial a decis să angajeze un preparator fizic străin. Ea a anunțat despărțirea de Teo Cercel și i-a mulțumit pentru efortul depus.

„Toată lumea e acasă acum”

După doi ani de colaborare cu Theo Cercel, aș vrea să îi mulțumesc pentru tot efortul depus și să îi urez succes în continuare! Însă mergând mai departe simt că am nevoie de o altă abordare, cu un preparator fizic internațional. Sunt încântată de noua colaborare și abia aștept sezonul 2022!”, a declarat Sorana Cîrstea pentru ProSport.

Simona Halep a „mutat”, la rândul ei, recuperându-l pe Cercel și readucându-l în echipa sa. Anunțul a fost făcut chiar de Halep printr-o postare pe contul de Instagram.

Toată lumea e acasă acum. Vă mulțumesc, băieți, pentru că îmi sunteți echipa-familie. Hai să muncim, dar mai întâi să zâmbim. Pentru Theo, zâmbetul e un proces în desfășurare”, a fost mesajul Simonei Halep ce a însoțit fotografia în care Theo Cercel se află lângă ea, cei doi fiind încadrați de antrenorii Daniel Dobre și Adrian Marcu.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI