Simona Halep și Sorana Cîrstea, în sferturi la Birmingham. La ce oră joacă româncele. Iubita lui Ion Ion Țiriac s-a calificat în semifinale

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în sferturi la Birmingham. La ce oră joacă româncele. Iubita lui Ion Ion Țiriac s-a calificat în semifinale
Simona Halep și Sorana Cîrstea se pot întâlni în finala turneului de la Birmingham

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în sferturi la Birmingham. Cele două românce vor juca, astăzi, în cadrul turneului pe iarbă dotat cu premii totale de 251.750 de dolari. Fostul lider mondial o va întâlni pe britanica Katie Boulter (141 WTA), în timp ce iubita lui Ion Ion Țiriac va juca împotriva croatei Donna Vekic (92 WTA). Simona Halep și Sorana Cîrstea și-au asigurat până acum un premiu de 6.200 de dolari și 60 de puncte în ierarhia mondială.

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în sferturi la Birmingham

UPDATE. Ora 15.55. Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de la Birmingham. Românca s-a impus la capătul unui meci dramatic, scor 5-7, 6-3, 6-4, în fața croatei Donna Vekic (92 WTA). Partida a durat două ore și jumătate. În semifinalele de sâmbătă, Sorana Cîrstea își așteaptă adversara din confruntarea Dayana Yastremska (Ucraina) – Shuai Zhang (China).

Simona Halep și Sorana Cîrstea, în sferturi la Birmingham. Fostul lider mondial a avut nevoie de doar 62 de minute pentru a trece de Harriet Dart (106 WTA), scor 6-3, 6-2, în optimile turneului dotat cu premii totale de 251.750 de dolari.

Halep a declarat că încă mai are „focul” în ea și își dorește să reajungă la sentimentul pe care l-a avut în 2019, anul triumfului pe iarba de la Wimbledon.

„„Focul” îl am, rămâne de văzut cum este jocul meu. Dau totul de fiecare dată când intru pe teren și abia aștept să joc mai multe meciuri, să ajung la sentimentul pe care l-am avut în 2019. Mă simt din ce în ce mai bine.

Știu că servește foarte bine Katie Boulter, așa că va fi greu să returnez mingea. Fiecare meci e dificil pe iarbă, nu știi la ce să te aștepți. Dar sunt pregătită și voi lupta pentru victorie”, a spus Simona Halep la finalul partidei cu Dart.

La ce oră joacă româncele și câți bani pot câștiga

Simona Halep (20 WTA) o va întâlni în sferturile de finală pe britanica Katie Boulter (141 WTA). Aceasta a trecut în optimi de Carolinei Garcia (Franța, 74 WTA), scor 7-6, 6-1. Katie are 25 de ani și este supranumită „noua Maria Sharapova” datorită faptului că sportiva din Marea Britanie cochetează cu lumea modelling-ului, în paralel cu tenisul.

Partida Halep – Boulter va începe nu mai devreme de ora 17.00, după după întâlnirea dintre Dayana Yastremska și Shau Zhang. La rândul său, Sorana Cîrstea  a trecut ușor, în optimi, de Aleksandra Krunic (29 de ani, 103 WTA), din Serbia, scor 6-1, 6-1. Iubita lui Ion Ion Țiriac a făcut un meci perfect, la capătul căruia s-a declarat foarte fericită. În următoarea rundă ea o va înfrunta pe croata Donna Vekic (92 WTA),

„Sunt foarte foarte fericită, a fost un joc peste așteptările mele. A fost de vis. Totul mi-a ieșit. Nu pot să cer mai mult decât am făcut azi. E senin, publicul a fost extraordinar. A fost o zi bună pentru mine la serviciu.

Pentru mine, vârsta este doar un număr. Am spus-o de multe ori că nu mă gândesc la ani, la clasament și nu mă deranjează că înaintez în vârstă. În fiecare an învățăm din viață și din greșeli”, a spus Cîrstea la finalul partidei, citată de digisport.ro.

Meciul Soranei cu Vekic va începe de la ora 13.00, fiind primul de pe terenul central al competiției. Cele două românce și-au asigurat un cec de 6.200 de dolari. În caz de victorie, ele vor fi recompensate cu câte 11.000 de dolari. Halep și Cîrstea se pot întâlni doar în finala competiției, câștigătoarea turneului urmând să primească un cec de 33.200 de dolari.