29 oct. 2021 | 10:45

Simona Halep și Emma Răducanu, la un pas de confruntarea directă. Când joacă cele două în sferturile Transylvania Open

Sport
Simona Halep și Emma Răducanu, la un pas de confruntarea directă. Când joacă cele două în sferturile Transylvania Open
Simona Halep și Emma Răducanu, la un pas de confruntarea directă. Când joacă cele două în sferturile Transylvania Open

Simona Halep și Emma Răducanu, la un pas de confruntarea directă. Cele două staruri ale turneului WTA 250 de la Cluj au trecut cu brio de optimile de finală. Ele s-ar putea întâlni într-o multașteptată confruntare, în semifinalele competiției. Până atunci, ambele trebuie să învingă în partidele pe care le vor juca astăzi, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Simona Halep (18 WTA) o are adversară pe conaționala Jaqueline Cristian (105 WTA), în timp ce Emma Răducanu (23 WTA) o va înfrunta pe ucraineanca Marta Kostyuc (55 WTA).

Simona Halep și Emma Răducanu, la un pas de confruntarea directă

Simona Halep și Emma Răducanu au fost triumfătoare în partidele pe care le-au disputat, joi, în cdrul optimilor de finală ale Transylvania Open. Fostul lider mondial s-a impus cu 6-4, 6-2 în fața rusoaicei Varvara Gracheva. Dar jucătoarea din Constanța a trecut prin momente dificile la finalul primului set când a acuzat dureri la coloană. Halep a cerut un time-out medical și a reușit apoi să încheie rapid al doilea set. La finalul meciului, ea a recunoscut că a fost la un pas de abandon, din cauza durerilor.

Consider că am făcut un joc bun, până la finalul primului set, până s-a întâmplat mișcarea aia ciudată și m-am blocat la spate. După, am vrut doar să lovesc mingea, să termin punctele repede. M-a ajutat și ea, a greșit câteva mingi și s-a legat cumva să câștig meciul.

Cu siguranță, da, dacă mă durea și mai tare, m-aș fi oprit. Am mai avut durerile astea, sunt blocaje la coloana lombară, pur și simplu îți taie respirația și nu prea poți să faci anumite mișcări.

Am făcut tot ce-am putut, cât mi-a permis durerea și am reușit să câștig. M-am gândit să mă opresc, să nu agravez”, a spus Simona Halep după încheierea partidei, conform playsport.ro.

Când joacă cele două în sferturile Transylvania Open

La fel ca Simona Halep și Emma Răducanu a rezolvat în două seturi partida contra Anei Bogdan, scor 6-3, 6-4. Ea a mărturisit, la finalul partidei, că se simte un pic obosită, dar că abia așteaptă posibila întâlnire cu Simona Halep în semifinale. Până atunci, ea va trebui să treacă în sferturile de finală de ucraineanca Marta Kostyuc (55 WTA).

Am un meci foarte greu cu Marta mâine. Să joc cu Simona ar fi extraordinar pentru mine, ar fi un test adevărat ca să văd la ce nivel sunt, cu o campioană adevărată. Este unul dintre idolii mei”, a recunoscut câștigătoarea de la US Open.

Conform programului anunțat de organizatori, partida Simonei Halep cu Jaqueline Cristian nu va începe mai devreme de ora 18.00. Ea va fi urmată de ultima partidă a zilei, cea a Emmei Răducanu contra Martei Kostiuc. Rămâne de văzut dacă situația medicală a Simonei Halep îi va permite să joace contra conaționalei sale, Jaqueline Cristian producând o mare surpriză după ce a eliminat-o în optimi pe australianca Alja Tomjanovici, semifinalistă la Wimbledon.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro